Selçuk’ta ‘Yüksek Teknolojide Yeni Ortak Girişimler’ Tartışıldı

Selçuk’ta ‘Yüksek Teknolojide Yeni Ortak Girişimler’ Tartışıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi’nin düzenlediği, Güney Kore, İsveç ve Avustralya’dan bilim insanlarının katılımlarıyla “Yüksek Teknolojide Yeni Ortak Girişimler” konulu seminer gerçekleşt...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi’nin düzenlediği, Güney Kore, İsveç ve Avustralya’dan bilim insanlarının katılımlarıyla “Yüksek Teknolojide Yeni Ortak Girişimler” konulu seminer gerçekleştirildi.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Sarıtaş, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Şenol Aydın, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Tosunoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“BİR DÖNÜM NOKTASI YAKALAMAYI İSTİYORUZ”

Programın açılış konuşmasını yapan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, “Etkinliğimiz ‘güneş enerjisi paneli üretimi’ ve ‘yeni otomobil teknolojileri’ üzerinden gerçekleştirilecek. Güney Kore, Avustralya ve İsveç’ten gelen değerli bilim insanlarının sunumlarıyla bu konular detaylı bir şekilde tartışılacak. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemli olduğunu da belirtmek istiyorum. ‘Teknopol SAUM‘ (Selçuk Ar-Ge / Akredite Uygulama Merkezi ) , ‘Teknopol OTOMOTİV’, ‘Teknopol ENERJİ’ kapsamında 3 şirket kurma temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Teknopol Enerji Şirketi bünyesinde Selçuk Üniversitesi kampüs alanına 10 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulması hedefleniyor. Avrupa’da, ABD’de bunun örneklerini görebiliyoruz. Böylelikle Konya, güneş enerjisinde güneş hücreleriyle birlikte güneş paneli üretim üssü olmayı hedefliyor. İnanarak ve güvenerek hareket ettiğimizde çok güzel yerlere gelebileceğimizi gördük. Üniversite-sanayi işbirliğini artık sağlam bir zemine oturtacağız. Bir diğer hedeflerimiz arasında Konya’nın, otomotiv teknolojilerinde elektrikli ulaşım konusunda Ar-Ge üssü olması yer alıyor. Bir dönüm noktası yakalamayı istiyoruz” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL YERLERE GELECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Programda söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Bizim için önemli olan millettir. Millet olabilmek için de devlete ihtiyaç var. Dolayısıyla devlet önemli hale geliyor. Devlet tek başına bir güç değildir, devleti güçlü kılan devletin kurumlarıdır. Devletin kurumları arasında Selçuk Üniversitesi bu ülkedeki 183 üniversiteden biridir. Ortalama bir sıralamayla ilk 10 arasındayız. Üniversite olarak hedeflerimiz var ve bunu başarmalıyız. Devlet yapısının birer hücreleri olarak görevlerimizi eksiksiz yerine getirmeliyiz. Bugünlerde biz Türk milleti olarak uzun bir medeniyeti kurmanın ve dünyaya huzur getirmenin eşiğindeyiz. Bu idealleri siz gençlerle gerçekleştirerek çok güzel yerlere geleceğimize inanıyorum” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından programa geçildi. İsveçli bilim insanı ve Hibrikon Otobüs Sistemleri Firma Kurucusu Boh Westerlund’ın ‘Elektrikli Ulaşım’, Güney Koreli bilim insanı ve LSIS Firması Yetkilisi Cheon - Seok - Lee’nin ‘Güneş Çiftlikleri’ ve Avustralya’dan katılan Emekli Dr. Ali Rıdvan Beşiroğlu sunumlarını gerçekleştirdi.

Bu haber toplam 936 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya