Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Şer Gibi Görünen Bazı Şeylerde Hayır, Hayır Gibi Görünenlerde de Şer Ola

Malumunuz 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı, güzel ülke Türkiye’mize, iç ve dış şer odakları, teröristler, vatan hainleri darbe yapmaya girişmişlerdir. Başlangıç itibari ile şer olarak görünen, kendi insanına tankla, helikopterle, uçakla, her türlü silahla saldırıp öldürmekten çekinmeyen cuntacı hainler, destekçilerinin her birinin görevlerine son verilerek devletten uzaklaştırılmaları, temizlenmesi sonucu, Türkiye’mizin geleceğiniN aydınlık olacağına inanıyorum.

     Darbe girişiminin püskürtülüp başarısız kılınması sonucunda, öncelikle Milli Güvenlik Kurulunda, OHAL tavsiye kararı alınmış ve Bakanlar kurulunda kabul edilmiştir. Akabinde TBMM de OHAL kabul edilerek yürürlüğe konulmuş ve etkin bir mücadele hukuk içinde başlatılmıştır.

     Kesin olarak şer olduğunu bildiğimiz darbe girişimi, Allah (c.c.)’ ın lütfu, Milletimizin feraseti, BaşKomutanımız Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ile sokaklaraçağrısı, bütün siyasi partilerin açık destekleri, darbeye karşı olan vatansever, kahraman polislerimizin, askerlerimizin, medyamızın, farklı görüş ve düşüncedeki bütün insanlarımızın yeni bir mücadele içine girmesi sonucu akamet uğratılarak, hayırla sonuçlanmıştır.

Âyet-i Kerimede: “Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” Bakara Sûresi âyet:216)

Savaş insanların severek, zevk alarak yaptıkları bir şey değildir. Fıtratı ve ruh sağlığı bozulmamış kimseleri öldürmek, yakıp yıkmak, acılar vermekten zevk almaz, bunlardan hoşlanmaz. Ancak vücudu kurtarmak için kangren olmuş elin kesilmesi, içeride kalmış çocuğu kurtarmak için kapının kırılması nasıl zaruri ise savaş da toplumların hayatında böyle zaruret haline gelebilir. Din ve vicdan hürriyetini sağlamanın, zulmü ve fitneyi önlemenin, tecavüzlere son vermenin yolu savaştan geçebilir. İşte bu durumlarda savaşmak şüphesiz insanlık için daha hayırlı ve daha şerefli bir davranıştır.

Türkiye’mizi, Vatanımızı, Bayrağımızı seven, Milletimiz ’in güzel insanları, korkmadan, büyük bir cesaretle saflarını belli ederek, cuntacılara karşı gelerek bir kahramanlık Destan’ı yazmışlardır. İlk andan itibaren sokaklara inerek, Milli İradeye sahip çıkmışlardır.Milletimiz dik durup, eğilmemiş, Türkiye’mizi Darbecilere, destekçilerine teslim etmemiştir. Hakkın ve Halkın önünde hiç bir güç duramaz. Halkımız, Demokratik tepkilerini bulundukları şehirlerin büyük meydanlara inerek göstermişlerdir.

Milli İradeye, Demokrasiye hiç çekinmeden kurşun sıkan, öldüren iç ve dış hainlere hak ettikleri en ağır cezanın verilmesi çalışmaları çok yoğun olarak sürdürülmektedir. Cuntacıların birçoğu yakalanmış, bağlantılı olanlar da yakalanmaya devam edecektir.Yargılanmaları sonucu hak edenlere, hak ettikleri en ağır cezaların verileceğine olan inancımız tamdır.

     Allah (c.c.)’ın yardımı, lütfu, milletimizin irfanı ile büyük bir oyun bozulmuştur.  Ne kadar şükretsek, hamd etsek azdır diye düşünüyorum. Türkiye’mize, Milletimize, Vatanımıza, Bayrağımıza, Mukaddesatımıza, bütün değerlerimize ihânet etmeye kalkan cuntacılara, Milletimiz en güzel cevabı vermiştir. Bu necip Milletimize olan sevgimiz zir ve yapmıştır.

Darbecilere karşı duran, Destan yazan, bulundukları yerlerdeki büyük meydanları terketmeyip, ikinci bir emre kadar doldurmaya devam eden, iradesine sahip çıkan Milletimizi gönülden tebrik ediyor, alkışlıyorum.  Emeği geçen, destek veren, bundan sonrada desteğini sürdürüp nöbetine devam edecek bütün kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım.Rabbimiz, her birinizden ebeden Razı Olsun.  Cuntacılara karşı haklı mücadelede hayatını kaybeden Şehidlerimize, Allah (c.c.), Rahmet eylesin. Mekânları Cennet Olsun. Yaralılarımıza acil Şifalar diliyorum. Allah (c.c.) yâr ve yardımcımız olsun.

Bu yazı toplam 2107 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.