SGK’dan Sosyal Güvenlik Elçilerine Sertifika

SGK’dan Sosyal Güvenlik Elçilerine Sertifika

Aksaray’da Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından start verilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hayata geçirilen ‘Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’ k...

Aksaray’da Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından start verilen ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hayata geçirilen ‘Etkin Rehberlik ve Denetim Yoluyla Kayıtlı İstihdamın Teşviki Projesi’ kapsamında il il dolaşan sosyal güvenlik otobüsü, Aksaray’a Naci Abay ilkokuluna gelerek öğrencilere sosyal güvenlik ile ilgili bilgi verdi.

İlk olarak sosyal güvenlik otobüsünün uğradığı Naci Abay İlkokulu öğrencilerine, ardından ise Emlak Kredi İlkokulu, Mehmet Timur Sarrafoğlu İlkokulu, Gençosman Köyü İlkokuluna giden SGK İl Müdürü Şaffet Çalışkan, ilkokul 3’üncü sınıfta SGK bilgilerinde başarılı olan öğrencilere Sosyal Güvenlik Elçisi sertifikalarını verdi.

Sertifikalarını alan öğrencilere hitaben bir konuşma yapan İl Müdürü Çalışkan, "Bizim geleceğimiz sizlersiniz. Bu sertifikayla hepiniz artık birer Sosyal Güvenlik Elçisi oldunuz. Öncelikle sizler çeşitli kaynaklardan sosyal güvenlik kurumumuzu ve çalışmalarını daha iyi öğrenip ailenize çevrenize, kayıt dışı çalışmanın zararlarını anlatacaksınız. Sosyal güvenliğin bu yaşta yerleşmesinin ülkemiz ve kendi açınızdan çok fayda sağlayacaktır. Bu proje kapsamında Sosyal Güvenlik Elçisi olarak Türkiye genelinde 10 bin öğrenciye ulaşılması hedeflenmekte olup bu çerçevede Aksaray’da ise 53 öğrencimize bu sertifikalardan vermiş bulunmaktayız" dedi.

Çalışkan, kurumun bir vakıf anlayışı içerisinde çalıştığını, çalışanlardan alınan primler, sosyal güvenlik kumbarasında değerlendirilmekte ve yaşlandıklarında, hastalandıklarında kendilerinin vakıflarında bakmakla yükümlü olduğu kişilerin yanında olarak yine onlara dağıtılmakta olduğunu, çalışkan kayıt dışılıkla mücadele kapsamında rehberliğe dayalı faaliyetlerin süreceğini bildirdi.

Bu haber toplam 1541 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya