Şimdi tam zamanı! Eşmekaya koyun yoğurdu ilgi görüyor

Şimdi tam zamanı! Eşmekaya koyun yoğurdu ilgi görüyor

Havaların ısınmasıyla birlikte şarküteri tezgahlarında yerini alan Eşmekaya yoğurdu yoğun talep var.

Meşhur Eşmekaya koyun yoğurdunu müşterilerine ulaştıran isimlerden birisi de Eşmekaya Kasabası'ndan Eşmekaya Market Sahibi Eşref Eşmekaya.

Eşmekaya Kasabası Belediye hal dükkanları çarşamba pazarı yanında faaliyet gösteren markette en çok satışı yapılan ürünlerin başında koyun yoğurdu geliyor.

Eşref Eşmekaya, “Koyun yetiştiriciliği yapan üreticilerimiz, koyunları doğum yaptıktan sonra yılda sadece 3 ile 4 ay sağabiliyorlar. Çiftçilerimiz geleneksel yöntemlerle yoğurt ile peynir yapıyorlar. Yoğurt ve peynir yapımında kullanılan ve lezzetiyle ön plana çıkan koyun sütüne de yoğun talep var. Doğallığı ve lezzeti oluşturan unsurların başında hiç şüphesiz süt üretimi yapılan köylerdeki mera yapısı, tamamen doğal otlarla beslenen koyunların sütleri hem lezzetli hem de oldukça besleyici, öte yandan sütün odun ateşinde pişirilmesi bu doğallığı tamamlıyor.” dedi.

2 kiloluk şeklinde sezon boyunca yoğurdun tezgahlardaki yerini aldığını kaydeden Eşmekaya, satışlardan son derece memnun olduklarını sözlerine ekledi. haberfark.net

1258479.jpg

981592f7-48f1-4ca5-b063-466c7c2b25f6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.