Sivil Toplum Kuruluşları, KTO Karatay’da Buluştu

Sivil Toplum Kuruluşları, KTO Karatay’da Buluştu

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.Üniversitenin bahçesindeki iftar yemeği programına, KTO Karatay Üniversitesi Mü...

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, düzenlenen iftar programında sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

Üniversitenin bahçesindeki iftar yemeği programına, KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üniversite bünyesinde çalışan akademik ve idari personel katıldı.

Medreseden Üniversiteye sloganı ile Karatay Medresesi’nin geçmişteki ruhunu günümüze yansıtan KTO Karatay Üniversitesi, yoğun katılımla gerçekleştirdiği bu programla birlik duygusunun önemini bir kez daha vurguladı.

Sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği programda konuşan KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk “Hoşgörünün, kardeşliğin, yardımlaşmanın hayat felsefesi olarak dünyaya yayıldığı Konya’da ayrı bir heyecan ve mutlulukla geçirdiğimiz Ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıran böylesine toplantılar ayrı bir mutluluk vermektedir” ifadelerini kullandı.

“KARATAY MEDRESESİ’Nİ, YENİDEN CANLANDIRDIK”

Tarihte Konya’nın ticarette, eğitimde, ilimde, tasavvufta hep önde ve hep öncü olduğunu vurgulayan Selçuk Öztürk, “Bugün de Konya’nın ekonomik ve sosyal alanda hızla büyüdüğüne şahit oluyoruz. Kuruluşu 1251 yılına dayanan; eğitim, bilim ve kültür tarihimizin simgesi olan Karatay Medresesi’ni, 90 yıl aradan sonra KTO Karatay Üniversitesi adıyla yeniden canlandırdık. Üniversitemiz, Konya’yı yeniden üniversiteler şehri haline getirme hedefiyle kurulmuştur. Böylesine önemli bir tarihi misyona sahip üniversitemizin bir diğer misyonu da Ahilik kültürünü yeniden filizlendirmektir” şeklinde konuştu.

“KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ, KONYA ESNAFININ ÜNİVERSİTESİDİR”

KTO Karatay Üniversitesi’nin Konya sanayicisinin üniversitesi olduğunu belirten Öztürk, “Karatay Medresesi’nin devamı olan üniversitemizin duvarlarında Karatay Medresesi’nin giriş kapısında yer alan ‘Söz vermek borçtur’, ‘Borç dinde lekedir’, ‘Güvenirlilik zenginliktir’, ‘Soru ilmin yarısıdır’ Hadis-i Şerifleri üç dilde yer almaktadır. KTO Karatay Üniversitesi sadece odamızın değil Konya tüccarının, sanayicisinin esnafının üniversitesidir. Şehrimiz iş alemi bugüne kadar Konya’nın tüm projelerinin hayata geçirilmesi için nasıl birlik ve beraberlik içinde çalıştıysa KTO Karatay Üniversitemizin de hedeflerini gerçekleştirmesi için her türlü desteği vereceğine inanıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 850 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya