Sivil Toplum Kuruşlarından darbe girişime tepki

Sivil Toplum Kuruşlarından darbe girişime tepki

Konya’nın Beyşehir, Derebucak, Hüyük Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişimine tepki gösterdi.Beyşehir, Derebucak, Hüyük Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tar...

Konya’nın Beyşehir, Derebucak, Hüyük Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Beyşehir, Derebucak, Hüyük Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından 3 farklı ilçedeki 24 ayrı oda, dernek, kooperatif ve sendika tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, ülkenin bundan önce de defaatle yaşadığı alçak darbe teşebbüslerine 15 Temmuz gecesi yeniden maruz kaldığı belirtildi. Bu darbe girişimi ile milli egemenlik ve özgürlüğün yok edilmeye kast edildiğine dikkat çekilen açıklamada, darbe teşebbüsü kınanarak, “Bu, sahip olduğumuz zenginliklerimize, demokrasimize, Cumhuriyetimize, Başkomutanımız Cumhurbaşkanımıza, seçilmiş meclisimize, başbakanımıza, Yüce Türk Milletimize yapılmış haince bir darbe teşebbüsüdür. Bu teşebbüs daha önce ki darbelerden farklı olarak Türk Ordusunun içinde yuvalanmış FETÖ terör örgütü tarafından aynı zamanda şerefli Türk ordusuna yapılmış bir girişimdir. Olayın duyulmasından itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Beyşehir Halkı da tek vücut ve tek yürek olup meydanları doldurmuş demokrasimize ve milli egemenliğimize yapılan saldırıya başından itibaren canla başla karşı durmuştur. Bu saatten sonra halkımıza düşen görev tehlike tam olarak geçinceye kadar vakarını bozmadan, taşkınlığa düşmeden, tarihi bilincine yakışacak soğukkanlı haliyle bu tehlikeyi bertaraf etmektir. Hükümetimizin ekonomi alanında aldığı acil tedbirlerle ekonomimizde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamış, döviz ve faizde olası dalgalanmalar olmadan halkımız ve esnafımız gayet soğukkanlı bir şekilde ticaretine devam etmiş ve etmeye devam edecektir. Beyşehir, Derebucak, Hüyük sivil toplum kuruluşları platformu olarak Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz ve ülkemize yapılmış bu alçakça darbe teşebbüsünü ve her türlü terörü şiddetle lanetliyoruz” denildi.

Bu haber toplam 1058 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya