Siyasetçi mi, devlet adamı mı?

 

 

Bu durum ülkemizde her alanda uygulanmaktadır. Bugün sosyal demokrat dediğin kişi yarın muhafazakar bir parti içinde siyaset yapabiliyor. Veya bugün dindar veya aşırı milliyetçi bir parti içinde siyaset yapan birisi zaman gelip sol bir partide siyaset yapabilir.örnek vermek gerekirse bugün iktidar partisinde bu durum bir hayli fazla bir şekilde göze çarpıyor. Kültür Bakanı olan Ertuğrul Günay bir zamanlar CHP de genel sekreterlik makamında oturuyor ve partisinin politikalarının doğruluğunu savunuyordu. Ama şimdi ise aynı partinin genel başkanına kamera şakası diye biliyor. Diğer taraftan sağcı olduğunu her zaman dile getiren İlhan Kesici bu dönemde CHP’nin İstanbul milletvekili olarak meclise girdi. Bu örnekleri daha çoğaltabiliriz. Bu durumlara bakınca hepsinin de amacının ülkeye hizmet olduğunu söylerler ama aslında hepsinde amaç koltuğu kaybetmemek içindir.

 

Güzelim ilçemiz Eskil’de aslında bu duruma hiç yabancı değil onlarda takip ettikleri kadarı ile Eskil’de de bu şekilde siyaset oyunları yapılmaktadır. Örnek mi vereyim Çöl Kurdu sloganları ile karşılanan Sayın Mahir Güç AKP için siyaset yapmak için ilçemizden aday olmuş sıra alamayınca şimdi ise CHP nin kapısını çaldı.yine Eskilin yakından tanıdığı Mahmut Öztürk DYP den iki dönem milletvekili oldu şimdi CHP de.Sayın Belediye Başkanımız da öle değil mi?

 

Şimdi soruyorum neler değişti de insanlar bu partilerini bir  anda bırakıp tam karşıt bir partide siyaset yapıyorlar. Ünlü bir siyaset bilimci şu karşılaştırmayı yapıyor. “Devlet adamı gelecek nesiller için; siyasetçi gelecek seçimler için yatırım yapar” işte bu bize gösteriyor ki siyaset bir çıkar elde etme oyunudur. Biz siyasetçi istemiyoruz devlet adamı istiyoruz. Çünkü bu ülke ne kaybetti ise siyasetçiler yüzünden kaybetti ne kazandı ise devlet adamları sayesinde kazandı. Gelecekte koltuğumu kaybederim düşüncesi ile siyaset ne ülkeye ne de bulunduğumuz ilçeye fayda sağlamaz.

Bu yazı toplam 2204 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum