Sonbahar fotoğraf yarışması sonuçları belli oldu

Sonbahar fotoğraf yarışması sonuçları belli oldu

Meram İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen “4 Mevsim Meram’ isimli fotoğraf yarışmasının ilk etabı olan Sonbahar’da Meram Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

Konya Meram Belediyesi tarafından düzenlenen ve Meram'ın doğası, tarihi ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla '4 Mevsim Meram' isimli fotoğraf yarışmasının ilk etabı olan Sonbahar’da Meram Fotoğraf Yarışması’nda jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda derece alan fotoğraflar belli oldu. Meram sınırları içerisinde 19 Eylül - 5 Aralık tarihleri arasında çekilmiş fotoğrafların yarıştığı ödüllü yarışmada 848 adet fotoğraf değerlendirildi. Usta fotoğraf sanatçılarının yer aldığı jürinin yaptığı değerlendirmede fotoğraflar titizlikle incelendi. İnceleme sonucu fotoğrafları dereceye giren ve ödül kazanan isimler şöyle: 1. Seyit Konyalı, 2. Celal Gezici, 3. Çetin Erdem.



Fotoğrafları sergilemeye hak kazanan isimler ise şöyle: İdris Kütük, İbrahim Kocaoğlu, Cafer Yiğit, Nagihan Gökçe, Birsen Düşünmez, Hasan Karaca 3 fotoğraf, Tuba Doğan, Şerife Demir, Mehmet Ali Güldiken, Mehmet Sönmezler, Ahmet Elbi, Bedir Köseoğlu, Volkan Başar, Ali Işık, Özlem Menteş, Çetin Erdem 2 fotoğraf, Celal Gezici, Hakan Gümüş, Fahri Aslan 2 fotoğraf, Musa Kaynak 2 fotoğraf, Mehmet Koru, Mehmet Tuncel, İrfan Çakır, Hüseyin Bostancı, Ahmet Yasin Özer.



Yarışmada derece alanların ödülleri 24 Aralık Çarşamba günü saat 19.30’da Konevi Kültür Merkezi’nde sevilen sanatçı Gündoğar’ın konuk olarak katılacağı ‘Bu Toprağın Sesi’ programında verilecek. Ayrıca yarışmada dereceye girenlerle sergilemeye hak kazanan fotoğraflar aynı gün Konevi Kültür Merkezi’nde sergilenecek.
Yarışma sonuçlarına Meram Belediyesi’nin www.meram.bel.tr web sayfasından ulaşılabiliyor.

İLK 3’E KALANLAR ÖDÜLLENDİRİLECEK

İlçe sınırları içerisinde çekilmiş fotoğrafların değerlendirmeye alınacağı yarışma, 4 etaptan oluşuyor. Sonbahar, kış, ilkbahar ve yaz aylarını konu alan fotoğrafların ayrı ayrı değerlendirmeye alınacağı yarışmanın her 4 etabı için de farklı ödüllendirme yapılacak. 16 yaşından büyüklerin katılabileceği ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmada derece alan fotoğraflar ödüllendirilecek.



Birincilik ödülü 3 bin TL, ikincilik ödülü 2 bin TL, üçüncülük ödülü bin TL olarak belirlenirken, sergilemeye hak kazanan 30 esere plaket ve katılım sertifikası verilecek. İnternet üzerinden gönderilen fotoğrafların kabul edilmeyeceği yarışmaya katılmak için fotoğrafların başvuru formuyla birlikte Meram Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne elden veya posta yoluyla teslim edilmesi gerekiyor. Yarışmanın detaylarına ve başvuru formuna Meram Belediyesi'nin internet sitesinden (www.meram.bel.tr) ulaşılabiliyor.

YARIŞMANIN 2. ETABI BAŞLADI

Kış mevsimini konu alan fotoğrafların yarışacağı ikinci etap için başvurular bugün (15 Aralık 2014) başladı. Son katılımın 5 Mart 2015 tarihinde olduğu ikinci etabın sonuçları ise 16 Mart 2015 tarihinde açıklanacak. Yarışmanın detaylarına http://www.meram.bel.tr/contents/DORT_MEVSIM_MERAM_FOTOGRAF_YARISMASI_SARTNAMESI(5).pdf adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Bu haber toplam 1184 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat