Sporun Her Dalında Eskil

Eskil, spor adına bilhassa 2015 yılı itibariyle büyük başarılara imza atarak adından sıkça söz ettirmeye başladı. Bu algının oluşmasında ilk güçlü adımın öncüsünün Eskigücüspor kulübü olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Takımımız play-off’a gitme başarısı gösteremese de takdire şayan bir mücadele örneği sergileyerek birçok takımın çekinmesine neden oldu. Güzel ve doğru futbolu; öncelikle istikrarlı mücadelesi ve disiplinli şekilde çalışmasına borçlu olan Eskilgücü; gelecek yıl hedefini Bölgesel Amatör Lig (BAL) olarak belirledi. Bahar şenliği kapsamında Eskil belediyesi tarafından organize edilen Köyler ve Yaylalar Arası Futbol Turnuvası’nda iyi oyuncuları seçerek kadrosunu güçlendirdi. Eskilgücü’nün şu anki bütçesi 12 bin tl. Belediye Başkanı Niyazi Alçay’ın bu rakamı 20 bin TL.’ye çıkartacağını belirtmesi takımın maddi yönden sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Artık Eskilgücüspor’un bir bahanesi kalmadı. Zincirlin halkaları belli: Disiplinli çalışmak, başarılara imza atmak, Eskil’i en iyi şekilde temsil ederek tanıtmak...

Bir önceki yazımda voleybol turnuvasından söz etmiştim. Takımların son halini alması noktasına sona yaklaşıldı. Eskil Kaymakamlığı tarafından organize edilecek olan voleybol turnuvasın katılımlar sona ererken ilk maçın önümüzdeki Pazartesi olacağının haberini benden duymuş olun. Futbol turnuvasından kalan heyecanın devamı niteliği taşına voleybol turnuvası için takımlar kadrolarını itinayla oluşturdu ve şartlar el verdiği ölçüde güçlendirdi. Güçlü takımlar hem oynayanlara hem de izleyenlere büyük zevk vereceğe benziyor. Voleybol turnuvasına katılan bütün takımlara şimdiden başarılar dilerim. Umarım en iyi şekilde maçlar oynanır ve turnuva son derece centilmence tamamlanır.

Sporun her dalında Eskil’in adının duyulması gerçekten takdire şayan bir durum. Taekwondo takımımızın başarılarını daha önce dile getirdim. Küçük yüreklerin büyük başarılara daha ilk yılında imza atması gelecek adına umut veriyor. Gelecek 3 yıl sonunda Eskil’i en iyi şekilde büyük turnuvalarda temsil edecek taekwondocuların çıkacağından şüphem yok.

Bir başka başarı da Eskil 75. Yıl Anadolu lisesinden geldi. Kız futsal takımı Türkiye şampiyonasında son 10 takım içerisine girerek göğsümüzü kabarttı. İlde toplam 9 takımı mağlup ederek çeyrek final maçları oynamaya hak kazandı. Çeyrek final grup maçlarında Konya’yı 6-3, Mersin’i penaltı sonuçları ile 5-3 yenerek yarı final gruplarına kaldı. Yarı final grup maçlarında; Trabzon’u 4-2, Adana’yı 5-2 ve İzmir’i 1-0 yenerek gruptan lider çıktı. Son 8 takıma kalmaları için önlerinde son engel olan İstanbul temsilcisi vardı. İstanbul temsilcisiyle yaptıkları maçın bitime 1 dakika kala yedikleri gol ile Türkiye şampiyonasına veda ettiler. Eğer son 8 takım içerisinde kalsalardı “beden eğitimi bölümü” için ekstra puan alarak bu bölüme rahatlıkla girebileceklerdi. Bir bakıma gelecekleri adına olumlu bir yatırımı şimdiden yapmış olacaklardı. Ben  yine de kendilerini yürekten kutluyorum. Beden Eğitimi Öğretmeni Mihman Altıntop’un önderliğinde gelecek yıla daha şimdiden başlayan Futsal takımımıza da başarılar diliyorum…

Bir başka heyecan da Aksaray’da başladı. İlçeler arası bahar şenliği kapsamında düzenlenen “halı saha futbol turnuvasına” katılan Eskil’imiz; ilk maçından Güzelyurt temsilcisini 4-1 yenerek galip ayrıldı. Spor adına gerçekten güzel, sevindirici haberlerin bir diğeri de Yatılı Bölge Ortaokulu’ndan geldi. Beden Eğitim Öğretmeni Cihangir Kalkan’ın çalıştırdığı öğrenciler –badmintonda- “yıldız kızlar” ve “küçük kızlar”da il birincisi olarak iller arası grup müsabakalarında Aksaray’ı temsil edecekler. “Yıldız erkekler” ve “küçük erkekler” de 2. olarak yadsınamaz bir başarı elde ettiler. Umarım sporun her dalından başarı haberlerini alır, sizlerle büyük bir keyifle paylaşır ve sizleri bu mutluluğa ortak ederim.

Sevgiler…

Bu yazı toplam 2456 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.