SÜ, Yemen İle İşbirliğinin Meyvelerini Almaya Başladı

SÜ, Yemen İle İşbirliğinin Meyvelerini Almaya Başladı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Yemen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında lisans ve lisansüstü eğitim, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde işbirliğine zem...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Yemen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi arasında lisans ve lisansüstü eğitim, öğrenci ve öğretim elemanı değişimi ile araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde işbirliğine zemin hazırlayan iyi niyet mektubu imzalandı.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Yemen Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hammed M. Aklan tarafından imzalanan mektupta her iki üniversite arasında yürütülmesi düşünülen işbirliğinde taraflar olumlu görüş beyan etti.

Yemen’deki üniversitelerle işbirliği için ilk adım, Yemen’in başkenti Sana ve Aden’de gerçekleştirilen Türk Eğitim Fuarları haftasında atılmıştı. Türkiye’den 36 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve beraberindeki heyet, Yemenli öğrencilerle bir araya gelerek Konya’nın ve Selçuk Üniversitesi’nin fiziki, sosyal, kültürel ve bilimsel gelişimi hakkında bilgi verdi. Ayrıca Yemen’deki bazı üniversitelerle görüşmelerde bulundu.

Yine geçtiğimiz yıl 8 rektör ve Eğitim Bakanlığı yetkililerinden oluşan Yemen heyeti, Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyarette Selçuk Üniversitesi ile Yemen’de bulunan üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri, işbirliği ve yardımlaşma ile ilgili konularda görüş birliğine varıldı.

Son olarak Yemen’in en kaliteli üniversitesi olarak kabul edilen Bilim ve Teknoloji Üniversitesiyle imzalanan iyi niyet mektubu ile Yemen’deki üniversitelerlerle işbirliği noktasında yeni bir adım atılmış oldu.

Bu haber toplam 808 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya