Süleyman Altan, "Eskil'de seçmenin üzerinde baskı var!"

Süleyman Altan, "Eskil'de seçmenin üzerinde baskı var!"

Büyük Birlik Partisi Eskil Belediye Başkan Adayı Süleyman Altan'la gündeme ilişkin mini bir röportaj gerçekleştirdik. İşte Altan'ın açıklamaları..

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz, Süleyman Altan kimdir?

 Otobüsçü Gara lakaplı Keramettin Altan’ın oğludur. Sağlıkçı, evli ve üç çocuk babası. Şu anda Aksaray’da Kırmızı-Beyaz isimli iki iş yerini işleten 12 yaşında Eskil'den okumak için ayrılmış çocukluğunu yaşadığı Eskil'i hep çok seven anılarında güzel bi yerde tutan bir Eskilli.
Neden aday oldunuz?

40 yıllık devam eden ayrıştırma, bölme, ikilik siyasetinin yine devam ettiğine şahidiz.

malum 2 kişiden birinin herkesin bildiği nedenlerden aday olamayınca bir adayı destekleyip aynı ikilik mantığıyla insanlara seçenek bırakmayarak kendilerini seçmeye zorunlu bırakma mantığına karşı olarak, kararsız ve gerçek anlamda ikilik bitsin, yenilik gelsin hizmet siyaseti gelsin, diyen tahminimce en az 5 bin seçmene seçenek olmak umut olmak onların dili ve sesi olmak için aday oldum.

Ne kadar iddialısınız, kendinizi iddialı görüyor musunuz?

Evet çok iddialıyım. Gerçekten yenilik isteyen, ikilik bitsin diyen vebale, yetim hakkına girmeyim diyen çok ciddi sayıda seçmen var ve onlar bu seçimin sonucunu belirleyecek. Kaldı ki amacı hizmet olanın kazanmak kaybetmekle ilgili bi derdi olmaz kendi doğrularımla çıktığım bu yolda kimsenin gölgesine ve kirli siyasetine sığınmadan çıktığım yolda 1 oy da 10 bin oy da benim için aynı değerdedir.

Eskil'de nasıl bir seçim süreci devam ediyor?

Öncelikle diğer adayları değerlendirecek olursak, onların geçmişte yaptığı doğrular ve yanlışlar tüm Eskil tarafından bilinmektedir. İnsanları sülale, köy hatta bireysel olarak ayrıştırdıkları ikilik siyaset yöntemi ve samimi olmayan asılsız ev, arsa, iş vaadleri ile insanları korkutup bir şekilde baskı altına aldıkları ve ikisinden birini seçmek zorunda bıraktıkları çok net ortadadır. Hizmet etmek isteyene şimdiye kadar bir mani yoktu her güce sahiptiler adayın biri AK Parti yöneticiliği yapmış partinin etkin bir ismiydi, diğeri ise 40 yıldır bu ilçede söz sahibi olan AK Parti belediye başkanının geri planda etki altında tutan bi isimdi neden yapmadılar ne mani oldu şimdi mi yapacaklar samimi bulmuyorum. Seçim dönemi ise insanlar bir adayla poz vermekten bile çekiniyorlar, böyle bir baskıya ne gerek var?

Peki bu adaylardan birisi yeni değil mi?

Evet yeni fakat 10 yıl karşı tarafta uygulanmış modelin aynısı eskinin desteklediği bir yeni.  O yüzden çok yeni bulmuyorum. Geçmişte Sayın Belgemen bilinen sebeplerden aday olamayıp, Sayın Alçay'ı destekledi burada da bilinen sebeplerden aday olamayan Sayın Meral Sayın Zavlak'ı destekliyor ve seçim yine ikilik ve ayrıştırma mantığıyla devam ediyor maalesef.

Eskil deki siyaset hakkındaki düşünceniz ne?

Eskil'de siyasi partili kalmamış, herkes her yerde! İYİ Partili AK Parti'de AK Partili MHP'de, CHPli AK Parti ve MHP'ye bölünmüş karmaşık bir durumu. Kutuplaştırılmış insanlarla iki kişi seçimi ve ego tatmini seçimi var. Sülaleler ayrıştırılmış hatta aile içi bile ayrıştırılmış ve Eskil sosyal ve ekonomik olarak çok tehlikeli bir yere gidiyor inşallah bu gidişe dur der gerçekten yeniliğe hizmet siyasetine oy verir.

Siz Büyük Birlik Partisi'nin adayısınız. Sahada koşturuyorsunuz, bu süreçte İl Genel Meclis Üyesi ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarınız belli oldu mu?

Yok bu konuda kimseyi bulamadık. İnsanlar bir şekilde korkutulup, sindirilip, ayrıştırıldığı için açığa çıkmak istemiyor. oy veririm oy da toplarım ama açık açık görünmem diyor. Ben de anlamasam da bu durumu, saygı duyuruyorum tek başımıza da olsa biz doğru söylemeye doğruyu anlatmaya devam edeceğiz.

Son olarak ne söylemek istersiniz

Tercih, Eskil'in güzel insanının aklı ve vicdanının gönlünün işi. Hayırlı olan kazansın, yeniliği mi seçer eski siyaset yöntemine mi devam eder takdir Eskil halkının, saygı duyarız. Bir cümlede her iki tarafın azalarına söylemek istiyorum 20 aza hemen hemen 20 fabrika yapacak ekonomik güçte ama ne hikmetse yapılmamış 40 yıldır şimdi hizmete yönetime talipler bunu da çok samimi bulmuyorum. 
Eskil'in kazanacağı bir seçim diliyorum saygı ve sevgilerimle hayırlı olan kazanır inşallah.

Bu haber toplam 4611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum