Süleyman Doğan'dan duygulandıran babalar günü mesajı

Süleyman Doğan'dan duygulandıran babalar günü mesajı

Genel Merkezi Konya'da olan Acil Hastalara Yardım Vakfı'nın Aksaray Sultanhanılı Başkanı Süleyman Doğan babalar gününde yayınladığı mesajla okuyanları duygulandırıyor. İşte o mesaj...

"BU ADAM BENİM BABAM"

Ülke savaştan yeni çıkmış.Kıtlık yıllarında bir sabah dünyaya geldiğinde onu kucaklayıp koklayacak baba, altı ay önce gencecik yaşta vefat etmişti.

Yetim olarak gözü yaşlı bir annenin kucağında dünyaya gelir. Babasının Vasiyeti üzerine Sultan Abdulhamit Han'ın ismi konur. Beş yaşına kadar anadan doğma üryan olarak büyür. Altı yaşında Annesi ona ekmek parası kazanmak için zengin ailelere ekmek yapmak için evden gittiğinde bir at arabası ona çarpar belini kırar, gözlerini parçalar ilaç parası olmadığı için... Bundan sonra beli sakat, gözler kör olarak yaşar. Kör olduğunun bilinmemesi için plastik protez göz takar. Sonra Vefalı dadaş bir kız ile evlenir. O kız onun elinden tutar ona göz olur. Yedi oğlan üç kızı olur. Hepsini okutur. Bir gün Çocuklarına; "Benim babam olmadığı için Kur'an-ı öğrenemedim. Siz de benim babam olur bana Kur'an-ı öğretir misiniz?" der. O günden sonra çocuklarından dinleyerek Kuran'ını öğrenir. Karanlık dünyasını aydınlatan Kur'an-ıyla yaşar.

Bir gün sakalını kısaltır, sofrasını ayırtır. Nedeni sorulduğunda; "Körüm, yemek yerken yemeği sakalıma dökerim, çocuklar rahatsız olur diye ayırdım." der. Vefatından evvel de Vakıf başkanı olan oğlunu çağırır vasiyet eder; "SENİ GÖRMEYEN GÖZLER ve YETİMLER İÇİN VAKFETTİM." Diyerek oğlunu Vakfeder ve aramızdan sessizce Hakk'a yürür.

"İşte bu adam venim babam" Tüm babalar gününü kutluyor vefat edenlerinde, makamları cennet olsun diliyorum.

AMİN.

19149125_10211955780983583_8051040025759681262_n.jpg

haberfark.net

Bu haber toplam 7654 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum