Sultanhanı ilçe mi oluyor?

Sultanhanı ilçe mi oluyor?

Önceki gün Eskil ve Sultanhanı bölgesini en çok heyecanlandıran husus Sultanhanı Kasabası'na ilçelik verilip verilmeyeceği....

Sultanhanılı esnaf Metin Boğa'nın önceki gün sosyal medya hesabından paylaştığı bir yorum bölgenin gündemine oturdu.

Boğa'nın, "İç İşleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu ziyaret ettim. Sultanhanı'na ilçelik hayırlı olsun." şeklindeki paylaşım gündem oldu.

"Sultanhanı ilçe oluyormuş ve Eşmekaya yaylaları ile birlikte Sultanhanı'na bağlanırken, Eskil'in Güneşli ve Başaran başta olmak üzere bölgedeki köyleri de Sultanhanı'na bağlanacak." şeklindeki söylemlere Eskilli vatandaşlardan onlarca yorum geldi.

Öte yandan 2014'te çıkan Büyükşehir (bütün şehir) Yasası ile birlikte Türkiye'de kapatılan belde sayısı 1019 öyle ki batı komşumuz Konya'da bile 168 belde kapanırken Ladik, Yeniceoba, Akkise gibi Konya'nın bir çok ilçesinden büyük ve nüfusu 10 bine dayanan kasabalar bile mahalle olmaktan kurtulamadı.

Ve Ak Parti 14 yıllık iktidarı döneminde hiç bir beldeyi ilçe yapmadı. Yarın beldeleri ilçe yapar mı bunu zaman gösterecek, ancak bugün görünen netice fısıltı gazetesinde ağızdan ağıza dolaşanlar, kuru ve gereksiz bir söylemden ibaret.

haberfark.net

Bu haber toplam 14757 defa okunmuştur