Sultanhanı'nda zincirleme trafik kazası

Sultanhanı'nda zincirleme trafik kazası

Konya Aksaray yolu Sultanhan ilçesi yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10'a yakın araç bir birine girdi. Kaza Bugün Saat 16.00 civarında Aksaray istikameti Sultanhanı ilçe çıkışında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Aksaray yolu istikameti Sultanhanı ilçe çıkışında Kara yolları tarafından Yıllardır yapımı ve tamiri bitirilemeyen ve bölgedeki şeker fabrikasının pancar alımı başlattığı hafta fabrikanın tek ulaşım yolunu tek şeride düşürdüğü yolda 10'a yakın araç zincirleme olarak kaza yaptı. Eskilli pancar çiftçisi de yoldan müzdarip olurken, kaza yapan araçların içerisinde 2 yolcu otobüsü olması ise ne büyük bir facianın kıl payı atlatıldığını gözler önüne serdi.

NEDEN BU YOL HER YIL FABRİKANIN ALIM SEZONUNDA TEK ŞERİDE DÜŞÜRÜLÜYOR

Kaza yapan araçların içerisinde de 3 adet pancar çeken kamyonun da olması Şeker fabrikasının alım yaptığı aylarda yolun tek şeride düşürülmesinin ne kadar büyük kazalara sebebiyet vereceğini gözler önüne sererken bugünki kazada ölen olmaması en büyük teselli oldu.

Türkiyenin en yoğun karayollarından birisi olan Konya-Aksaray yolu yıllardır bitirilemiyor. Gerek Bazı ağır tonajlı araçların sınırından fazla yük yüklemesi ve yetkililerin de Kantar sistemi ile tonaj kontrolünü tam olarak yapmaması yolun ömrünü kısaltmasına yol açtığı iddia ediliyor. sultanhani.gen.tr

haberfark.net

Bu haber toplam 5908 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum