Sultanhanı'nın ilçeliğine üzelen de var, sevinen de...

Evet bir çoğu yazıyı okurken diyeceksiniz, “ Buna üzülenin kanından şüphe etmek gerekir” diye
Geçtiğimiz günlerde Sultanhanı ilçesinin ilçeliği ve İlçemizden bazı köyler ile Eşmekaya Kasabasının bağlanacağı gündemi baya bir sarsmıştı.
Her kafadan bir ses, her klavyeden bir yazı çıkıyordu.
Herkes oturmuş bilgisayarın başına birşeyler karalıyordu.
Nihayetinden KHK'nın açıklanması herşeyi en ayrıntısıyla ortaya koydu.
Bizim için en kötüsünün iyisi Sultanhanı'nın ilçe olması bizim hiçbir köyümüzün Eskil'den ayrılmamasıydı.
Ve, “ Eh ne yapalım olsun bakalım,” En azından ilçemizden toprak gitmemiş” diyerek sevinenler olurken, bu sonuca üzülenler oldu mu?
Evet bu sonuca üzülenler oldu.
Mevcut yönetimin zora girmesi için oluşacak bir olumsuzluğu bekleyenler oldu, yapılan girişimle köylerimizin ve Eşmekaya Kasabasının Eskil'de kalmasına üzülenler oldu. 
Hatta iddia ediyorum, Sultanhanı Kasabasının ilçe olmasına sevinenler bile oldu. Bunlar Sultanhanı halkı değil Eskil halkından.
Çünkü sosyal medyada hala süren ilçelikle ilgili paylaşımlar, bunu gözler önüne sermektedir.
Eğer mevcut belediye yönetiminin hizmetlerini beğenmiyorsak, 2019 adım adım geliyor. O zaman oy vermeyiz yerine yenisini seçeriz. Yoksa sosyal medya hesabından rast gele paylaşım yaparak ancak ve ancak insanları kin ve düşmanlığa sevk ederiz ki, bunun hem Allah katında, hemde hukuki olarak cezası vardır.
Biz artık o sayfayı kapatalım.  Biz bunu kendimize nasıl fırsata çeviririz onun yollarını araştıralım. Bundan sonraki süreçte Çöl Bölgesi diye adlandırılan bölgede iki ilçe olduğunu ve bu iki ilçenin birlikte olduğunu, bu iki ilçenin lokomotifinin Eskil olduğunu Aksaray'a hissettirelim ki siyasiler artık biraz daha dikkatli olsunlar. 
Umarız ki Ak Parti ilçe başkanı Ali Mutlu ile Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay'ın üzerinde çalıştığı proje gerçekleşir. 

Bu yazı toplam 2338 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum