Suriyeli öğrenciler Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Suriyeli öğrenciler Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beytepe Mahallesi'ndeki Ali Akkanat İlkokulu'nda oluşturulan Yabancılar Geçici Eğitim Merkezi'nde...

Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Beytepe Mahallesi'ndeki Ali Akkanat İlkokulu'nda oluşturulan Yabancılar Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören ve Türkçe öğrenen Suriyeli bir grup öğrenci, Beyşehir Belediyesi'nde Başkan Murat Özaltun'u ziyaret etti.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Parlakkaya, kendisine eşlik eden Ali Akkanat İlkokulu Müdürü Hakkı Şanal, Yabancılar Geçici Eğitim Merkezi Koordinatörü Veysi Genel ile Suriyeli öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyet halinde Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'u makamında ziyaret etti. Ziyarette, geçici eğitim merkezinde Türkçe öğrenen Suriyeli çocuklara verilen eğitim çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Parlakkaya, yaşları 9 ile 16 arasında değişen 90 Suriyeli öğrenciye eğitim verildiğini anlattı. Bu çocukların tamamının okuma yazma ve Türkçe eğitimi aldığını dile getiren Parlakkaya, burada aldıkları eğitimin ardından gelecek yıl ikamet ettikleri mahallelerdeki okullara devam edeceği bilgisini verdi. Aldıkları bu eğitimler sayesinde Suriyeli çocukların karşılaştıkları uyum sorununu zaman içerisinde daha kolay atlatacağını ifade eden Parlakkaya, bunlardan bazılarının ise ailelerinin okula uzak mahallelerde ikamet etmelerinden dolayı ulaşım zorluğu yaşadıklarına dikkat çekti. Kış mevsiminin gelmesinden dolayı Dalyan, Bahçelievler ve İçerişehir mahallesi gibi yerlerden geçici eğitim merkezinin bulunduğu okula gelen öğrencilerin yaşadıkları ulaşım sorununun daha da artacağına vurgu yapan Parlakkaya, Beyşehir Belediyesi'nden bu konuda servis katkısı beklediklerini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özaltun da, Suriyeli çocukların Beyşehir'deki geçici eğitim merkezinde Türkçe öğrenerek eğitim almasını çok önemsediklerini ve bunun bölge için sunacağı katkılara dikkat çekerek, Beyşehir Belediyesi olarak servis konusunda yaşanan soruna destek ve katkı sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Ziyaretin sonunda Suriyeli öğrenciler, Allah'ın 99 isminin yer aldığı yaptıkları bir resim çalışmasını Başkan Özaltun'a hediye etti. Ziyaret, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

Suriyeli öğrenciler Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Suriyeli öğrenciler Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim