Suriye’ye dönmemek için Suriye'deyiz

Ülkemiz savaş halinde iken hala Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan aleyhinde konuşmak akıl ile izah edilecek bir durum değildir. Türkiye’nın Suriye’de ne işi var diyenler acaba Amerikanın ta dünyanın öbür tarafından gelip Suriye’de olmasına ve Rusya'nın burada ne işi var diyemiyorsa bunu vatan sevdası ile bağdaştıramıyorum. Türkiye Suriye’ye dönmemek için Suriye’de olduğunu herkes bilirken, siyaset adına aslında ülke düşmanlığı yaptıklarını bilmiyorlardır.

Mecliste sırf Tayyip düşmanlığı yapmak için Cumhurbaşkanına hakaret etmek bir milletvekilline yakışmayan tavırdır. Sırf iktidar hırsı için ülkeyi kaosa götürmek kimsenin hakkına değildir. Mecliste yaşanan bu olaylar ise çok hoş olmayan konuşmalardır.

İnsan haklarından bahsedeceksin, Suriyelilerin ne işi var ülkemizde diyerek karşı çıkıyorsun. Şimdide bu insanları Yunanistan'ın zulmüne sürmek bir iktidara yakışmaz diyeceksin. Bunları konuşurken sakin kafa ile konuşulduğunu düşünmüyorum.

Ülke şehitler ve kargaşa ile uğraşacak Tayyip Bey sabaha kadar uyumadan siyasi girişim ve konuyu yönetmeye çalışacak, Kemal Bey Tayyip Bey beni arayıp bilgi vermedi diyeceksin. Bu nasıl ülke idaresine taliplik anlamış değilim. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanını arayıp baş sağlı dileyip bilgi alacak sen burnundan kıl aldırmayacaksın.

Allah Erdoğan’a uzun ömür ve sağlık sıhhat versin. İyi ki ülkemizin başında o var. Ne konuştuğunu, dün konuştuğunu unutan insanlar ülkenin başında değiller. Böyle bir dönem ve savaş halinde bile siyaset yaparak pirim elde etmeye çalışmak ancak pirim kaybettirir.

Ben açık ve net konuşuyorum bu yaşıma kadar gördüğüm iktidar ve liderler içerisinde ülkemize en büyük hizmeti yapan Erdoğandır. Ha şunu diyebilirsiniz diğer liderlerde hizmet yaptı. Elbette hizmet yapmıştır, ancak Tayyip Bey gibi bir dirayetli lider ülkeye gelmemiştir.

Dünyanın öbür ucundan gelip Suriye'ye yerleşen ülke insanlarının amacı Suriye değildir. Asıl amaçları Türkiye’dir. Suriye'nin durumuna düşmemek için ülkemiz oradadır. Tek yumruk, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekirken siyasi menfaat ve çıkar amacı ile ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışmak vatanseverlik değildir.

Allah'tan eğri oturup doğru konuşalım, Tayyip Beyin yerinde başka bir lider olsa idi ülkenin başında çoktan Suriye’ye dönmüştük. 80 yaşındaki Hatice teyze kadar ileriyi göremeyip ününe bakamayanlar yararlı olamıyorlarsa zararlıda olmasınlar.

Keşke karşı taraf olarak siyaset yapmak yerine ülke menfaatleri açısından taraf olsa idiniz belki vatandaşın nazarında daha büyürdünüz. Bu tavır sizleri büyütmeyecek, aksine her geçen gün küçültecektir.

15 yılda Tayyip Erdoğan ile ülkemizin nereden nereye geldiğini görmemeye diyecek sözümüz yok. Savunma sanayinde dünyayı şaşkına çevirecek duruma geldiğimiz dünya söylerken, bizim aleyhte olmamız haksızlıktır. Tayyip Bey kadar ülkemize hiç bir lider hizmet etmemiştir. Bunu iddia ediyorum aksini söyleyenlerle hizmetleri karşılaştırmaya hazırım.

15 yıl önce bizi ne ABD ve ne de Rusya adam yerine koymazdı. Bu gün en güçlü ülkelerin liderleri içinde saygı duyulan ve hatta onun varlığından endişe eden liderler vardır. Bize düşman olan bütün Avrupa ülkeleri Türkiye’nın her geçen gün ilerlemesi ve güçlenmesinden endişe etmesinden başka bir şey değildir.

Avrupa ülkelerinin hepsi ülkemizin lideri ve gelişmemizden endişeli ve düşmandır. Onun için ülkemiz savaş halinde iken siyaseti bırakıp birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Aksi davranışlar hiç bir zaman ne kişisel ve ne de siyaseten kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Belkide siyaset yapacak ülke bulamayacaksınız. İyi ki varsın Tayyip Bey, yoksa ülkemiz bu sıkıntıları ve 15 Temmuzu atlatamayarak bölünüp gitmişti.

Bu yazı toplam 2448 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.