Süt üreticisinin isyanı!

Süt üreticisinin isyanı!

Süt alan sanayici ile üretici arasındaki kriz derinleşiyor. Türkiye genelinde önemli kapasitelerle süt işleyen sanayicilerin ve sektörün önde gelen büyük firmalarının, son günlerde üreticilerden süt almayı kestiği öğrenildi...

Süt üretiminde ülkenin en büyük illeri arasında yer alan Konya'da ise durum buna benzerlik gösteriyor. Sanayiciler, üreticiden süt almamak için üreticinin sabrını zorluyor. Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği fiyata uymayan sanayiciler, iddialara göre süt üreticisinin de parasını ödemiyor. Yağ ortalamasını bahane göstererek, üreticiden fiyat kesintisi yapan firmalar, üreticinin sabrını zorluyor. 6 ay içinde üreticinin girdisine en az 6 kez zam yapıldığını hatırlatan Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, "Üreticiyi düşünen yok. Zam altında ezilirken, çiğ süt fiyatına elleri titreye titreye bir kez zam yaptılar, ona da uyan olmadı" dedi.

Üreticiye kaşık ile verip, kepçe ile alındığını ifade eden Başkan Erdoğdu: "Çiğ sütün kilogram fiyatı bin 685 lira. Sanayiciler, bu fiyatı bin 650'ye çekmek için uğraşıp duruyor. Sütün normal değeri 2 bin 200 lira. Bizim bölgede önemli işletim yapan bir firma yıl sonunda bölgeden tamamı ile çekilecekmiş. Öyle duyumlar alıyoruz. Sanayicinin bu işten zararı ne anlamış değilim. Ezilen bir tek üretici. Sanayiciler, asgari ücret ile çalıştırdıkları elemanlarına zam mı yaptı? Bu kadar kötü durumda olacak kadar giderleri ne? Elektrik faturaları kabardı. Peki süt üreticileri ne yapsın?

EMRE ÖZGÜL  merhaba

haberfark.net

Bu haber toplam 2968 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.