Tahta Tabanca

Bundan önceki  İngiltere günlerimde internetin ve digital medyanın oldukça az olduğu dönemler olduğu için, ayrıca gazeteci olmadığım için ilçemizi yakından takip edemiyordum. 
Ama şimdi öyle değil. Hem diğital medya, hemde teknoloji sayesinde ilçemizden an be an haberler alabiliyorum. Geçtiğimiz günlerde ilçemizi hüzne boğan hiç kimsenin istemediği tatsız bir olay yaşanmıştı. Cenab-ı Allah böyle hüzün veren bir olayları İnşallah tekrar yaşatmaz. İnsanları ellerinde silah gözünü kırpmadan başka birisini öldürebiliyordu. Hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.
Eskil Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir oyun turnuvası yapıldı. Artık bunun adına ne diyorlar bilmiyorum, Sportif faaliyetimi, Eğitim faaliyetimi ? bilmiyorum. Tek bildiğim bizim okul yıllarında oynadığımız asker kaçağının boya ile yapılanı. Biz tahta tüfek ve elimizi tabanca yaparak oynardık, şimdikinde ise boya atan tabancalar vs. vs Oyunun teferruatına girmeme gerek yok. Çünkü ne oyunu tam olarak biliyorum, nede kurallarını. Paintball turnuvası ilçemize hayırlı uğurlu olsun. 
Bunun yanında bedensel engelli öğrencimizin başarısı bu ayın en güzel haberi olsa gerek. Bu öğrenciyi yetiştiren öğretmenleri ve öğrenciyi canı gönülden kutluyorum.  Eğitimde bu tür başarıların daha fazlasına ihtiyacımız var.
Konuyu o kadar dağıttık ki nerden nereye geldik. Şöyle bir toparlamaya çalışalım.
Tabiki Milli Eğitim Müdürlüğünün öğrenciler için sosyal bir faaliyet yapması oldukça memnun edici bir çalışma. Futbol turnuvası, Voleybol turnuvası, basketbol turnuvası, bilgi yarışması. Bu tür faaliyetleri yapması benden çok Eskilli'yi memnun edecektir. Fakat silah elde etmenin oldukça kolay olduğu ilçemizde, her gün onlarca yaralama ve cinayetin yaşandığı ülkemizde silahla yapılan şiddete meyil veren bir  aktivitenin öğrenciler için yapılması ne kadar tasvip edilir orası tartışma konusu.
İlçemizde eğitimi en üst düzeye çıkarmak için bir turnuva yapılsa nasıl olur. Örneğin yukarıda söz ettiğim ve başarısıyla övündüğümüz kardeşimiz gibi başarılar elde etmenin yollarını arasak nasıl olur?
Bu arada öyle bir oyunun içinde yeralmayı çok isterdim. Ama öğrenci olarak değil, öğrenci velisi olarak.

Bu yazı toplam 1902 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.