Tarihi Kentler Konya’da Buluşuyor

Tarihi Kentler Konya’da Buluşuyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk-İslam medeniyetinin beşiği, Selçuklu başkenti Konya’da “Tarihi Kentler Birliği Buluşması”na ev sahipliği yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk-İslam medeniyetinin beşiği, Selçuklu başkenti Konya’da “Tarihi Kentler Birliği Buluşması”na ev sahipliği yapıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya’da 6-8 Mayıs arasında “Türkiye Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması”nın gerçekleştirileceğini söyledi. Türk-İslam medeniyetinin beşiği, Selçuklu başkenti Konya’da gerçekleştirilecek Tarihi Kentler Birliği Buluşması’nda belediyecilikte yeni yaklaşımlar ve uygulamaların ele alınacağını belirten Başkan Akyürek, buluşmanın Konya’nın tarihi ve kültürel varlıklarının tanıtımı açısından önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden 500’e yakın belediye başkanı ve belediye yöneticisini Konya’da ağırlayacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, program kapsamında ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen başta olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinden akademisyenler ve uzmanların katılımı ile Kılıçarslan Çalıştayı’nın da yapılacağını kaydetti. Başkan Akyürek, “Bin yıldır dokunulmayan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Alaaddin Tepesi’ndeki kazılar sonucu, Selçuklu dönemi iç kale surlarını ortaya çıkardık. Konya tarihinde önemli bir hizmete imza atarak Kılıçarslan Köşkü’nün üzerindeki beton şemsiyeyi kaldırıyoruz, tarihi eserleri ihya ediyoruz. Bu konuların değerlendirileceği çalıştay, Selçuklu arkeolojisi konusunda bir ilk olacak” dedi.

Başkan Akyürek, Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kurulu toplantısının da gerçekleştirileceği programlara katılacak misafirlerin şehrin tarihi ve kültürel mirasını da gezeceğini, çeşitli sunumlarla karşılıklı fikirlerden istifade edileceğini sözlerine ekledi.

Türkiye Tarihi Kentler Birliği Konya Buluşması kapsamında 6 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Dedeman Otel’de Kılıçarslan Çalıştayı, saat 18.00’da açılış kokteyli, 7 Mayıs Cumartesi günü ise Yönetim Kurulu Toplantısı ve sunumlar yapılacak.

haberfark.net

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya