(Tekrar) Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alındı

(Tekrar) Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisi işletmeye alındı

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır atıl vaziyette bulunan günlük 11 bin metreküp kapasiteli Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisini işletmeye aldı.Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ G...

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, yıllardır atıl vaziyette bulunan günlük 11 bin metreküp kapasiteli Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisini işletmeye aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu’yla beraber hizmet alanına giren yerleşim yerlerinde hem atıksuların çevreye olan olumsuz etkilerini bertaraf etmek, hem de arıtılmış suyun tekrar değerlendirilmesi amacıyla atıksu arıtma tesisleri kuruyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Beyşehir ilçesinde atıl vaziyette bulunan atıksu arıtma tesisinde geniş çaplı bir revizyon yaparak işletmeye aldıklarını belirterek, ilçeye hizmet verecek tesiste son teknolojinin kullanıldığını kaydetti. Tesisin İller Bankası tarafından biyolojik atıksu arıtma tesisi olarak inşa edildiğini ama 2008’den itibaren işletilemediğini belirten Başkan Akyürek, “2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Belediyeleri Kanunu ile birlikte hizmet alanımıza dahil ettiğimiz Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisinde bir dizi yenileme çalışması yaptık. Tesis, atıksu debisi günlük 11 bin 143 metreküp olacak şekilde dizayn edildi. Tesisimizden arıtılan atıksular Konya Kapalı Havzası içerisindeki Çarşamba Çayı’na verilecek” dedi.

“Tesiste son teknoloji kullanıldı”

Tesiste yapılan çalışmalarda son teknolojinin kullanıldığını kaydeden Başkan Akyürek, “Ünitelerde yapılması gereken inşai bakım ve tadilat işleri ile kullanılabilir durumda olan ekipmanları, gerekli olan mekaniksel-elektriksel ekipmanları tespit edildi. Optimum işletme şartlarının sağlanması için yenilenmesi gereken ekipmanlar ve sistemler belirlenerek KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün atıksu arıtma tesisleri işletme tecrübesi ışığında ızgaralar, kum tutucu, çamur susuzlaştırma, çamur depolama alanı üniteleri ile elektrik kontrol SCADA sistemi ve giriş terfi istasyonu pompaları yeniden dizayn edildi. Tesis, Beyşehir’e ve Konya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmeye alınan Beyşehir Atıksu Arıtma Tesisinde; aerobik çamur çürütücü, çamur yoğunlaştırma ve klor temas tankı, kum tutucu, ön çökeltim havuzu, aktif çamur sistemi havalandırma havuzu, son çökeltim havuzları, geri devir terfi merkezi, trafo binası ve kontrol binası, idari bina, lojman, atölye binası, dizel jeneratör binası, klor binası, blover binası bulunuyor.

Bu haber toplam 993 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Konya