TMO çiftçiyi mağdur ediyor!

TMO çiftçiyi mağdur ediyor!

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin yavaş alım yapması tepki çekiyor. TMO birkaç yıldır randevuyla alım yapıyor. Temmuz'un 25'ine kadar çiftçilere randevu verilmiyor. Randevu alamayan üreticiler, buğdayını düşük fiyata tüccara satmak zorunda kalıyor

Konya Ovası'nda hububat hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yağış fazlalığı nedeniyle hububatta bolluk yaşanıyor. Ancak Toprak Mahsülleri Ofisi'nin az alım yapması çiftçiyi zor durumda bırakıyor. TMO az alım yaptığı için buğdayın fiyatı her geçen gün düşüyor. Çitfçiler TMO'ya tepki gösteriyor. 2013 yılından beri üreticilere daha kaliteli hizmet vermek ve hasat döneminde en kısa sürede ürün teslimatını gerçekleştirmek amacıyla tüm alımları randevulu olarak gerçekleştirilen Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO), bu sezon da ürünleri randevuyla alıyor. Üreticilerin uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla TMO'nun uygulamaya koyduğu randevulu alım sistemi alarm veriyor. Çitfçilere ayın 25'ine kadar randevu verilmiyor. Randevu alamayan üreticiler de tüccarların kapısını çalıyor. Tüccarda fiyat kırıyor.

TMO pazar günleri de alım yapmıyor. Konuyla ilgili tepkisini dile getiren çiftçiler, şunları söyledi: "Her yıl aynı durumlarla karşılaşıyoruz. Üreticinin malını ucuzdan almak için tüccarlar birbiriyle yarışıyor. Ofis, üzerine düşeni yapmıyor. Üreticinin artık kara gün dostu değil. Çiftçiyi tüccara mahkum ediyor. Geçen yıl tonunu geçen yıl 840 liraya sattığımız buğdayı bu yıl 660'a sattık. Cihanbeyli'nin Yeniceoba Mahallesi'nde bulunan ofis, 15 gün sonrasına randevu veriyor. Çiftçi ise ekinini hemen biçmek için acele ediyor. Yağışlardan endişe ediliyor. Ancak TMO'nun yaptığını kabul etmek mümkün değil. Ofis bir an önce alımlarını hızlandırmalı. Üretici mağdur oluyor. Ova çiftçisini tüccarın insafına bırakmasınlar. Her yıl üreticiyi üzüyorlar."

KERİM ATICI

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2082 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.