Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Toprak, Eğer Uğrunda Ölen Varsa Vatandır

Türkiye’mizin bağımsızlığına yıllardır kasteden, içeriden ve dışardan hain teröristlere olduğu gibiAfrinde de hadlerini Zeytin Dalı Harekatı ile bildiriyoruz.Asakir-i Mansure-i Muhammedîye dediğimiz Mehmetçiğimize zaferler nasip etmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Afrine harekat başladı çıktık sefere,
Ya Rab! Zafer nasip eyle Mehmetçiğimize.

Ömer Lütfi ERSÖZ

Dinimiz İslâm, namusumuz, neslimiz, mallarımız, milletimiz, vatanımız, bayrağımız ve kısacası kutsal değerlerimiz uğruna yapılan mücadele sonucunda hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize şehit, yaralılarımıza da gazi ismini vermektedir.Vatan, bütün kutsal değerlerimizin toplandığı yerdir. Vatan, sadece bir toprak parçası değil, bütün değerlerimizin özgürce yaşandığı bir ortamdır. Vatan olmaksızın millet, millet olmaksızın da devlet olamaz. Bir milletin gerçek anlamda varlığı, vatanın varlığına, aynı zamanda hür ve bağımsız olmasına bağlıdır.Vatan, gerektiğinde uğrunda can verilen ve üzerinde medeniyet kurulan yerdir.  Mithat Cemal KUNTAY, bir beytinde bu gerçeği şöyle dile getirmektedir:

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır,

Toprak, eğer uğrunda ölen varsa; Vatandır.

Merhum Bilge Kral AliyaIzzetbegoviç’in dediği gibi‘ölmeye hazır olan insanlar, ölmeye hazır olmayanlara karşı galip gelirler’ Milletimiz, birlik ve beraberlik içindeŞehadet mertebesine ermek inancıyla ölümü öldürenler olduğu sürece, Allah (c.c.)’ın yardımı ile hiçbir beşeri güç karşımızda duramayacak, durmak isteyenleri de ezip geçeceğimizi bütün dünya görecektir. Dünden bugüne olduğu gibi bugün de, dostluğumuz güven verir, düşmanlığımız ise korkutur. Bizler, Ülkemize göz diken, hainlik edenlerle mücadele ediyoruz. Hiç bir Ülkenin toprağında gözümüz yoktur. Mazlumların ve mağdurların hamisiyiz, dünyada adaletin tesisi için mücadele etmekteyiz.

Âyet-i Kerimelerde:“Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” ( Bakara Sûresi âyet:154)“Size karşı savaş açanlara, siz de Allah yolunda savaş açın…” (Bakara Sûresi âyet:190)“Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın. Bilakis onlar diridirler; Allah'ın, lütuf ve kereminden kendilerine verdikleri ile sevinçli bir halde Rableri yanında rızıklara mazhar olmaktadırlar. Arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış olan şehitkardeşlerine de hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.”“ Onlar, Allah'tan gelen nimet ve keremin; Allah'ın, Mü’minlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler.”“Yara aldıktan sonra yine Allah'ın ve Peygamber'in çağrısına uyanlar (özellikle) bunların içlerinden iyilik yapanlar ve takvâ sahibi olanlar için pek büyük bir mükâfat vardır.” (Ali İmran Sûresi âyet:169-172) buyrulmuştur.

Dinimiz İslam’ın emirlerini yerine getirebilmek, namusumuzu, şerefimizi koruyup, huzur ve güven içinde yaşayabilmemiz için vatanımızı her türlü tehditten korumak için gerektiğinde savaşmak zorundayız.O’nun içindir ki güzel ülkemiz Türkiye’mize içerden ve dışardan gelen her türlü ihanetle, terörle mücadele etmekteyiz.Bizler, içeride ve dışarıda teröristlerle mücadele eden güvenlik güçlerimize dua ve desteklerimizi esirgememeliyiz. Provokasyon yapanlara asla izin vermemeliyiz.Hamdolsun ki, güvenlik güçlerimiz bütün hainlere, teröristlere anlayacakları dilden cevapları çok net vermekte ve vermeye de devam edeceklerdir. Masum sivil halk ile teröristleri ayırıp, itina göstererek çok net mücadele yapılmaktadır. Sınırlarımızdaki teröristlerin tamamı temizleninceye kadar da bu mücadeleye devam edilmelidir.Vatanımızı korumak hem dini, hem de milli bir görevdir.Şehitlik olmadan vatan olmaz.Bugün sahip olduğumuz cennet vatanımız, kahraman ecdadımızın her karışını, kanları ile sulayıp, bize emanet ettikleri topraklardır.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda!

Canı cânânı, bütün varımı alsın da Hüdâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüdâ. Mehmet Akit ERSOY

Ya Rabbi; bizleri vatansız bırakma!Mehmetçiğimize zaferler nasip eyle…  

Bu yazı toplam 2754 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.