Tosun Paşa!

Ben her ne kadar buradan yapmayın etmeyin ağalar desem de, benim söylemim Kemal Sunal'ın Tosun Paşa filminde ki Daver Beyin Tellioğlulları ile, Seferoğulları'na,” Yapmayın Ağalar, Etmeyin Ağalar, Ayıptır Ağalar” demesine benzer. O filmin sonunda gerçek Tosun Paşa ortaya çıkmış tüm sorunu çözmüştür. Bizim Tosun Paşamızda artık ortaya çıksa da şu sorunu çözse…
Geçtiğimiz hafta yazdığım fakat bir hafta sonra yayınlamayı düşündüğüm köşe yazımın son metinleri. Yazımın tamamını yayınlamayı isterdim, fakat yayınlamam gerekenlerin neredeyse hepsi gerçekleşmiş durumda. 
Evet bizim Tosun Paşa çıktı ve son noktayı koydu.
Eski ilçe başkanı Mustafa Zavlak'ın istifa gerekçesi, istifa sürecini burada yazmama gerek yok. Artık her şey bitmiş durumda. Fakat sürecin sinyalleri aslında 15 Temmuz gecesi verilmişti. Sinyallerini bir bir yazmıştım. Fakat bu kadar erken beklenti içinde değildim.
Bu zamana kadar süregelen Belediye ile teşkilatın arasında ki çekişmenin kime zararı oldu?
Mustafa Zavlak açısından hiçbir zararı olmadı. Çünkü Mustafa Zavlak başkan olmadan önce Eskil'de işinin başındaydı, başkanlık bitti Eskil'de yine işinin başında.
Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay, Zavlak başkan olduğunda Belediye Başkanıydı, hala belediye başkanı.
Bu çekişmede kaybeden yine Eskil oldu. 
Ben defalarca haberlerde ve köşe yazılarında dile getirdim. “Yapmayın Ağalar Etmeyin Ağalar “ dedim. Fakat ortada uğruna mücadele edilen ne bir Yeşil Vadi nede bir Leyla Hanım vardı.
Ak Parti Eskil ilçe eski başkanı Mahmut Oruç ve yönetimi ile Eskil Belediye başkanı Niyazi Alçay arasında ki başlayan husumet, Mustafa Zavlak'ın başa geçmesiyle bitmediği gibi, daha zirvelere tırmandı.
Sonuç Tosun Paşa'nın duruma el koymasıyla sonuçlandı.
Hükümetin iç ve dış güçlerle mücadele ederken, teşkilat ve belediyelerin kendi aralarında çatışmaları basitsenecek bir durum değil. Elbette buna birilerinin dur demesi gerekiyordu.
Pazar günü Ak Parti Eskil ilçe başkanlığında yapılan toplantıda, Koordinatör milletvekillinin yaptığı açıklamalar her şeyi özetliyordu.
Tabiki Mustafa Zavlak'ı harcamak daha kolaydı. Çünkü bir yanda Eskilli seçmenlerin oylarıyla başa gelmiş belediye başkanı, diğer tarafta partinin onayıyla başa gelmiş ilçe başkanı.
Milliyetçi Hareket Partisi Eskil ilçe eski başkanı Zübeyir Dağlı'ya yapılan aklıma geldi. O zamanlarda bende aday adayıydım. Birkaç Ak Partili dostumun bana,” Yav bu MHP'nin yaptığı şimdi uygun mu hiç?” dedikleri aklıma geldi. Bende demiştim “gün gelir sizin de başınıza gelir” diye.
Şu anda açıkça belirteyim Cumhurbaşkanımızın son açıklamalarını dinleyen olduysa eğer bana hak verecekler. Şu anda Ak Partide Belediye başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, Milletvekilleri, Bakanlar hiç kimse benim yerim sağlam demesin. Bugünden sonra her an her şey olabilir.  Toplantıya katılan koordinatör milletvekilinin açıklamaları da bunu doğrular nitelikteydi. Eskil'de yaşanan siyasi deprem size küçük gibi görülebilir ama, belki de fitil ateşlenmiştir.
Sırada Aksaray ve bir çok il ilçe olduğu kesin...

Bu yazı toplam 2050 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.