Trafik kazasında şehit düşen asker memleketine uğurlandı

Trafik kazasında şehit düşen asker memleketine uğurlandı

Aksaray’da gece yarısı bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı trafik kazasının yaşandığı yolda güvenlik önlemi alındığı sırada, TIR’ın çarpması sonucu şehit olan jandarma er Ahmet Altun’un cenaze...

Aksaray’da gece yarısı bir kişinin öldüğü, iki kişinin yaralandığı trafik kazasının yaşandığı yolda güvenlik önlemi alındığı sırada, TIR’ın çarpması sonucu şehit olan jandarma er Ahmet Altun’un cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketi İzmir’e gönderildi.

Kaza, Aksaray-Konya karayolunun 40’ıncı kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Oflaz (27) idaresindeki otomobil, Aksaray-Konya karayolunun 40. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Kazada sürücü Hüseyin Oflaz ile aynı araçta bulunan Esra Oflaz (25) ve Ali Yasin Oflaz yaralandı. Ambulansla Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan sürücü Hüseyin Oflaz, kurtarılamadı.

Güvenlik önlemi alan polise ve jandarmaya TIR çarptı

Kazanın ardından olay yerine polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri yolda güvenlik önlemi aldığı sırada Yaşar Kaplan H. idaresindeki (46) 45 KH 650 plakalı TIR, jandarma er Ahmet Altun, polis memurları Tayyar Uçar (46) ve Mustafa Darıkuşu ile olay yerinde bulunan Ömer Ayhan’a çarptı. Kazada yaralanan asker ve polisler olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada ağır yaralanan jandarma er Ahmet Altun yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Kazadan sonra TIR sürücüsü gözaltına alındı.

Şehit er Altun’un naaşı İzmir’e gönderildi

Şehit düşen jandarma er Ahmet Altun için Jandarma İl Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törene, Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, İl Müftüsü Cemalettin Bal, daire müdürleri ve çok sayıda askeri personel katıldı. Jandarma Er Ahmet Altun’un cenazesi cenaze aracı ile Jandarma Komutanlığı’nın bahçesine bayrağa sarılı tabutla getirildi. Burada İl Müftüsü Bal’ın yaptığı duanın ardından şehidin cenazesi memleketi İzmir’e

gönderildi.

iha-20160713aw798744-1-t.jpgiha-20160713aw798744-3-t.jpg

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.