TRAFİKTE SAYGILI OLALIM!

Hemen hemen her gün gazetelerden, haberlerden, dergilerden kaza haberleri öğreniyoruz. Bu kazalardan hiç kendimize pay çıkarıyor muyuz acaba?

 

İlginçtir ki; günümüz insanının hafızasında “önce ben” duygusu fazlasıyla yer etmiştir. Dolayısı ile binlerce kazaların önüne geçilemeyecek bir hal meydana gelmiştir. Bu durumlara “dur” demek için geç kalınmış sayılmaz.

 

Geçenlerde ben de trafikte direksiyon başındayım.  Daha önce köstebek yuvası, yamalı yol gibi nitelendirmelerle yol sorununu dile getirmiş olduğum Antalya’nın Cebesoy caddesi,  memnuniyetle gördüğüm yol çalışmaları sebebi ile trafiğe kapalı olduğundan,  sağa ya da sola dönüş mecburiyeti var idi.  Sola döndüm ve biraz ilerledikten sonra trafiğin kördüğüm olduğunu gördüm. Meğer karşıdan gelen araç oradaki sağa sola dönüş yolunu kapatmış ve arkasındakiler de onu takip etmiş. Hadi diyelim öndeki araç sahibi,  belki ilerlerim düşüncesi ile hata yaptı, peki ya diğerleri…

 

Bu durum aklıma,  ardı ardına uçuruma atlayan koyunları getiriyor. Bizler koyun değiliz ki hataları görmeyelim.  Bizler insanız ve gördüğümüz hatalardan ders almasını bilerek ve başkalarının haklarına saygı duyarak hareket etmeliyiz. Ancak bu şekilde kazalara ve trafik keşmekeşine bir son verebiliriz.

 

Bu arada Antalya caddelerinin de yol genişletme çalışmalarına ne kadar çok gereksinim olduğunu belirtmek istiyorum. Geliş ve gidişi olan birçok yolda bir otobüs ile bir araç maalesef yan yana geçemiyor. Bu sebeple belediyemizden bu hususta gerekeni yapmasını istiyoruz.

 

Tüm sürücülere de sözüm,  trafikte saygılı olalım, kurallara riayet edelim, dur levhalarına dikkat edelim ve trafik ışıkları olmayan kavşaklardan dikkatli geçelim. Unutmayalım, trafik canavarı içimizde ve onu ortaya çıkarmamak elimizde.

 

Kazasız, belasız günler dilerim.

Bu yazı toplam 3296 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum