TRT'nin tanımı değişti

TRT'nin tanımı değişti

Arama yapılmadan arama yapıldı diyen, gözaltına alınmadan gözaltına alındı diyen TRT, son dönemde bu habercilik başarısı(!) ile konuşuluyor

Arama yapılmadan arama yapıldı diyen, gözaltına alınmadan gözaltına alındı diyen TRT, son dönemde bu habercilik başarısı(!) ile konuşuluyor
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın henüz evleri bile aranmadan gözaltına alındıklarını duyuran TRT 2 kanalı, Etimesgut'ta çevrilen TSK kamyonu haberiyle yine 'henüz gerçekleşmeyeni haber yapan' kanal olarak yine televizyonluluk tarihine geçti. Haberi NTV ile aynı anda 'son dakika' duyuran TRT, 'kamyonda bulunan el bombalarının seri numaralarının silindiği ve aracın görev belgesinin bulunmadığı' iddiasında da yer verdi. Ancak ilerleyen saatlerde bu iddianın gerçek olmadığı ortaya çıktı ve TRT eleştirilere hedef oldu.

KUŞ UÇURMUYORUZ

Eleştirilerle ilgili AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan TRT Haber Dairesi Başkanı Ahmet Çavuşoğlu, 'Bize ulaşan ilk duyumları verdik. Jandarma açıklama yapınca onu da kullandık. Biz habercilik yapıyoruz' dedi. TRT'de son dönemde yapılan haberlerle 'TSK'nın yıprattığı' iddiasıyla ilgili ise Çavuşoğlu, 'TSK, gözbebeğimiz, yıpratmamız asla söz konusu olamaz' diye konuştu.

Çavuşoğlu, şunları söyledi:

'Her yerde muhabirlerimiz var. Kuş uçurtmuyoruz, birçok haberi ilk biz duyuruyoruz. Haber atladığımız zaman muhabirlerin canına okuyorum. Kamyonla ilgili bilgileri izleyicilerimize aktarırken de, 'iddia' olduğunun altını çizdik. İlerleyen saatlerde jandarmadan gelen açıklamayı da haber olarak hemen kullandık.
TSK'yı yıpratmak gibi bir amacımız olabilir mi? TSK'yı neden yıpratalım. TSK bizim gözbebeğimizdir. TRT olarak sadece iyi habercilik yapmaya çalışıyoruz.'

TRT2'NİN SON DAKİKA BOMBALARI

- 8 Ocak 2009: Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı yönünde haber verildi. Ancak Kanadoğlu'nun henüz evinde arama bile yapılmamıştı.

- 12 Ocak 2009: Ankara Zir Vadisi'nde gömülü silahlar olduğu ihbarı üzerine kazı çalışmaları başlatılırken, TRT ekibi silahların adedini ve tipini açıkladı. Olay yerinden canlı olarak yapılan bu anonslar sırasında ise kazılara henüz yeni başlanmıştı.

- 22 Şubat 2010: Balyoz Operasyonu kapsamında evinde arama yapılan eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın gözaltına alındığı yolundaki haberi de yine ilk kez TRT 2 yayınladı. Alt yazı ile son dakika olarak verilen bu haber sonrası diğer televizyoncular emekli paşa ile telefon bağlantısı kurdu. Çetin Doğan akşam saatlerinde gözaltına alındı.

- 10 Mart 2010: 'Ankara'da bomba yüklü kamyon ele geçirildi' yönündeki haberler hemen tüm haber kanallarında döndü. Ancak TRT 2 kamyonda bulunduğu iddia edilen bombaların seri numaralarının silindiğini duyurdu.

Volkan Yanardağ - Akşam

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.