TÜBİTAK Bilim Kurulu Konya’da toplandı

TÜBİTAK Bilim Kurulu Konya’da toplandı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 267. Bilim Kurulu Toplantısını Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Bilim Merkezi ev...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 267. Bilim Kurulu Toplantısını Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ve Konya Bilim Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile birlikte Bilim Kurulu Üyeleri ve Başkan yardımcılarının katıldığı toplantının ardından heyet ilk olarak Konya Bilim Merkezi'ni ziyaret etti. Buradaki sergilerle ilgili detaylı inceleme yapan heyet Bilim Merkezi'nin kent ve bölge için büyük önem taşıdığını ve sergilerin bilimin gelişmesinde ciddi katkısını olacağını söyledi. Heyetin bir sonraki durağı ise Kelebekler Vadisi oldu. Burada yetkililerden bilgi alan bilim adamları Konya'da böyle bir eserin olmasının büyük avantaj olduğunu belirterek Kelebekler Vadisinin kente ayrı bir renk kattığını kaydetti. Konya'da da kısa bir gezi yapma fırsatı bulan bilim adamları kente hayran kaldı.

"Konya Protokolü ve TÜBİTAK heyeti iftarda buluştu

TÜBİTAK heyeti son olarak NEÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına katıldı. Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, NEÜ Rektör Yardımcıları ve diğer davetlilerin de katıldığı iftarın ardından TÜBİTAK Bilim Kurulunun Konya programı sona erdi.

TÜBİTAK Bilim Kurulu Konya’da toplandı

TÜBİTAK Bilim Kurulu Konya’da toplandı

TÜBİTAK Bilim Kurulu Konya’da toplandı

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3537 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim