Turizm için çok öneli adım

     Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin galası için İstanbul’a erken gidişimiz aslında çok iyi olmuş. Filmin galasından önce TURSAB merkezinde bir toplantıya katıldım. Toplantıda 150 civarında turizm şirketleri bu toplantıya katıldılar. Toplantının ev sahibi ise Tursab Genel Başkanı Başaran Ulusoy idi. Toplantı o muhteşem ve görkemli turizm binasının toplantı salonunda yapıldı. Konu tamamen Aksaray’ın turizmi ve buraya neden turistlerin getirilip getirilmeme konusu idi.

      Toplantıya Aksaray’dan Sayın valimiz Şeref Ataklı, Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan katıldılar. Toplantıyı baştan sona kadar izledim ve konuşmaları dinledim. Bu toplantı da aslında bana göre çok önemli ve Aksaray’ın turizmi konusunda çok önem arz ediyordu.

     Toplantıya başlamadan önce Turizm Müdürü Mustafa Doğan hazırladıkları turizm görüntüleri ile misafirlere sanki Aksaray’ın tarih ve kültürü yanında turizmini ayaklarına getirdiler. Hazırladıkları bu tanıtım çalışması gerçekten benimde çok hoşuma gitti.

       Görüntüleri izledikten sonra Turizm Müdürü Mustafa Doğan ilimizin tüm güzel yönlerinin tek tek görüntülerle anlatarak güzel bir sunum yaptı. Kısa kısa görüntülerdeki yerle ilgili bilgiler verdi.

      Aksaray’ı çok yakından bilen ve her yeri adım adım bilen turizmci Faruk Pekin katılımcılara Aksaray turizmini anlattı. Ihlara vadisinden tutun Aksaray’ın tarihini ve inanç turizmini çok yakından bilen Pekin ilimizde bulunan turizmin çok yerde olmadığını anlattı. Hatta bazı turizm ve tarihi yerleri yeterli değerlendirip tanıtamadığımızın altını çizdi.

     Güzel yerlerimizin tanıtımını yaparken bazı bölgelere giderken yollarımızın yeterli olmadığını dile getirdi. Mesela Hasandağı yollarının yeniden gözden geçirilmesini dile getirirken bazı yollardan büyük otobüslerin yana yana geçemediği konusundan şikayet etti.

     Sayın valiz Şeref Ataklıda bu konuları dikkate alacaklarını ve acilen çözüm bulacaklarını ifade etti. Burada en büyük sorunun konaklama olmasından şikayet edilirken son dönemlerde Aksaray da konaklama konusunda gelişmeler olduğu da dile getirildi.

       Bu görüntüleri izledikten sonra Başaran Ulusoy yaptığı konuşmada Aksaray’ı çok iyi bildiğini ve Orhan Ağaçlının kendisinin dostu olduğuna vurgu yaparak Aksaray’ın turizm açısından bulunduğu konumu aşamadığını dile getirerek bunu birlikte aşacağız ifadelerini kullandı. Ulusoy son yıllarda Aksaray da yatak konusunda gelişmeler olduğunu turizmcilere anlatarak sevindirici bulduklarını anlattı.

      Daha sonra Kürsüye Gelen Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı konuşmasında Aksaray’ın turizminin seyahat acenteleri tarafından değerlendirmesini isterken en azından bir gün konaklamalarını istedi. Şehir merkezinde bulunan tarihi ve kültür değerlerimizi de görmelerini isterken yol boyundan gelip geçmemelerini istedi.

       Valimiz Sayın Şeref Ataklı ise turizmde kapadokyanın giriş kapısı olan Aksaray turizmcilerimiz tarafından mutlaka değerlendirmelerini isterken, kendilerine düşen her türlü desteği vereceklerini turizmcilere iletti.

      Daha sonra karşılıklı soru cevap halinde devam eden toplantı yemek arası ile sona erdi.

      Bu toplantının devamı Nisan ayı sonlarında turizm derneklerinin katılacağı bir yeni toplantı ile Aksaray da devam edeceği burada vurgulandı.

      Toplantıya girerken ilimiz ile ilgili broşür ve tanıtım dergileri Belediyemiz ve İl Kültür müdürlüğü tarafından ayrı ayrı misafirlere dağıtılarak Aksaray tanıtılmaya çalışıldı.

      Belkide ilk defa yapılan bu tanıtım toplantısı ilimiz açısından çok yararlı olmuştur. Hele valimiz ve Belediye Başkanımızın bu toplantıya bizzat katılarak önemsemeleri fevkalade çok güzeldi. Bu toplantılar yapılmalı ki ilimiz yeterli tanıtılısın ve turist direk Aksaray’a gelsin.

      Turisti ve seyahatçileri bu tur turizmciler gezdirdiği için en azından artık Nevşehir’den sadece vadiye getirip getirmeleri son bulur diye düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1370 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.