Turizmin Geliştirilmesi İçin Önemli Adım

Turizmin Geliştirilmesi İçin Önemli Adım

Aksaray’ın turizm potansiyelinin her yönüyle ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi adına çok önemli bir adım atıldı.Vali Şeref Ataklı’nın üzerinde önemle durduğu Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışm...

Aksaray’ın turizm potansiyelinin her yönüyle ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi adına çok önemli bir adım atıldı.

Vali Şeref Ataklı’nın üzerinde önemle durduğu Turizm Stratejisi ve Eylem Planı çalışmasının ilk toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Ataklı başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Baydar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan katıldı. Aksaray’ın çok önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu bunların turizme en iyi şekilde aktarılması gerektiğini ifade eden Vali Ataklı, hazırlanmakta olan ‘Aksaray Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’ ile bu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi imkânına kavuşulacağını söyledi.

Vali Ataklı yaptığı açıklamada; "Aksaray’ın turizmden yeterince yararlanamadığını, potansiyelini turizme arz edemediğini görüyoruz. Aksaray bu önemli tarihi ve kültürel zenginliğini turizmde çok daha iyi kullanabilir. Bu nedenle Turizmde öncelik yol haritası ve çözüm için gerekli eylemlerin belirlenmesi olmalıdır" dedi. Toplantıda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belda Şirketi temsilcisi Saffet Atik, bölgeye gelen turistin yüzde 70’inin Nevşehir iline gittiğini söyledi. Atik, Aksaray’da turizm alanında nitelikli iş gücünün az olduğunu belirterek tur acentalarının neredeyse tamamının Nevşehir ilinde bulunduğunu, Aksaray bölgesine günübirlik turlar düzenlediğini söyledi. Acentaların Aksaray da kalış sürelerini uzatması gerektiğine vurgulayan Atik, Aksaray’ın sahip olduğu güzelliklerin çok azının turistlere gösterildiğini belirtti.

Bu haber toplam 1467 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kültür ve Sanat