Türkiye’nin huzur ve refaha kavuşabilmesi çağdaş eğitimden geçer

Türkiye’nin huzur ve refaha kavuşabilmesi çağdaş eğitimden geçer

Türkiye’nin çağı yakalayabilmesi, huzur ve refaha kavuşabilmesi, her alanda ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirebilmesiyle mümkündür. Bunun yolu da şüphesiz ki çağdaş eğitimden geçmektedir.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, milli ve manevi değerleri benimseyip özümsemiş, demokratik kültürü kavramış insanlar olarak yetiştirmek hepimiz için onurlu bir sorumluluktur. Bununla birlikte, araştıran, düşünen, sorgulayan bir eğitim ortamına ulaşmamız da şarttır. Arzulanan ve makul olan, bu iki temel hedefe birlikte ulaşmayı amaçlayan, böyle bir anlamlı senteze ulaşan başarılı bir eğitim sistemidir. 

Çünkü ülkemizin büyük avantajı olan genç nüfusu çağdaş bilgi, beceri ve formasyona sahip kıldığımız takdirde, Türkiye’yi lider ülke hedefimize taşıyacağımıza inanıyoruz. 

Bilindiği gibi, eğitim sistemimizin temel unsuru öğretmendir. Geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı ve gençlerimizi, 21. Yüzyıl’ın zorlu mücadele ortamına, Büyük Atatürk’ün “yeni nesiller sizin eseriniz olacaktır” diye öncelikli görev ve sorumluluklarını işaret ettiği öğretmenlerimiz hazırlayacaktır. 

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, eğitim- öğretim programları ne kadar mükemmel geliştirilmiş olursa olsun, onu uygulayacak olanlar öğretmenlerdir. Öğretmenler iyi yetişmedikçe, teknolojinin kullanılması da, programların başarıyla yürütülmesi ve amacına ulaştırılması da mümkün değildir.

Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türk öğretmeni, yurdumuzun en ücra köşelerinde, fedakârca çalışmakta, güçlüklerle mücadele etmekte, oradaki vatandaşlarımıza yeni ufuklar açmak için çaba harcamaktadır. 

Öğretmenlerimizi sosyal ve ekonomik yönden güçlendirmeyi, onlara huzurlu ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamayı mutlaka yerine getirilmesi gerekli milli ve zevkli bir görev, en büyük erdem sayıyoruz. 

Öğretmenlerimizin sorunlarına köklü ve kalıcı çözümler üretilmedikçe eğitim-öğretim alanında başarılı olunamayacağı da bir gerçektir. 

Bu nedenle, Türk Milli Eğitim sisteminde her türlü personel, idari, teknik ve alt yapı donanımlarının noksansız bir şekilde temin edilmesi, elbette Devletin öncelikli görevi olmalıdır.

Bu vesileyle, lider ülke Türkiye için, aydınlanma ve çağdaşlaşma mücadelesine bir ömür veren ve şimdi hayatta olmayan bütün öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Görevi başındaki öğretmenlerimize başarılar diliyor, emekli öğretmenlerimize şükranlarımızla birlikte sağlık ve esenlikler temenni ediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, değerli öğretmenlerimizi mutlu günlerinde tekrar kutluyoruz. Sevgili yavrularımıza öğretmenleriyle birlikte başarılar diliyoruz.

                              MHP AKSARAY 
                     MERKEZ İLÇE BAŞKANI
                                Av.Ferit Köse

Bu haber toplam 1623 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.