Doçent Dr. Kenan Arıbaş

Doçent Dr. Kenan Arıbaş

Türkiye’nin ilim ve irfan yuvası ENSAR VAKFI

Bilmemenin çok farklı yönleri vardır. Allah’ı öğrenmenin, peygamberi, İslam alimlerini anlamın ve iman ederek, uygulamak için cesur ve erdemli olmak gerekir. Toplumu iyilik yörüngesinde işler hale getirmek çok emek ister. Bir anlık ihmal inanılmaz sorunlara yol açabilir.

Anadolu’da ismi bilinen veya bilinmeyen binlerce Eren veya Evliya yaşamıştır. Hepsi bulunduğu dönemde Allah’ın emirlerini topluma öğretmekle, irşat etmekle vakitlerini geçirmişlerdir. Günümüzde irşadı aktif halde yapan en önemli sivil toplum örgütlerinden birisi Ensar Vakfıdır. Ulu Cami arkasında Kemal baba türbesi yanında hizmet veren bu ilim irfan yuvası, başta İmam-Hatip lisesi mezunları olmak üzere, ülkemizde yaşanan manevi sorunları gidermek için gayret göstermektedir.

Ensar Vakfı; ülkemiz insanının manevî dinamiklerini zenginleştirmek, ilmi, fikri ve ahlaki yönden gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılında kurulmuş ve kurulduğu günden bu güne dek bu amaca ulaşabilmek için çeşitli alanlarda faaliyet göstermiştir. Halen Türkiye genelinde onlarca şubesi ile hizmet vermekte olan vakfın, son yıllarda ise daha kaliteli ve verimli hizmet sunabilmek için bir alanda uzmanlaşma yolunu tercih etmiş, "din ve ahlak eğitimi" ile "değerler eğitimi" konusunu ulusal ve uluslararası düzeyde kendine amaç edinmiştir.

Vakfın, uzman olduğu alanlarda teorik ve pratik çalışmalar yapmak, bu konuda araştırma yapanları desteklemek, öğretmen ve öğretmen adayları ile üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak gayretindedir. Bilgiyi bu günden yarına sağlıklı bir şekilde ulaştırmanın sorumluluk ve bilinciyle, çalışma alanı içine giren konularda ‘bilgi ve verilerin toplandığı bir merkez olmak’ yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerlemekte ve bütün faaliyetlerini bu amaç doğrultusunda gerçekleştirmektedir…

Din ve Değerler eğitimi alanında ilmi ve akademik pek çok faaliyetin yürütüldüğü vakfın bünyesinde öğrencilere aynı zamanda, nitelikli ve ileri seviyede Arapça dil eğitimi verilmekte, temel İslami ilimler ve sosyal bilimler alanlarında da eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

Ensar Vakfı,28 Şubatın cadı avında ayakta kalmış, değerlerinden taviz vermemiş ender kurumlarından birisidir. Vakıf, Ülkenin karanlık günlerinden aydınlığa çıkış yolunda, adeta bir güneş vazifesi görmüştür/görmektedir.

Anadolu’nun dört bir yanında İslam’a ve insanlığa hizmet eden vakfın isimsiz neferleri, İslam nezaketi ve zarafet içerisinde karşılık beklemeden hizmet sunmaktadırlar. Ensar Vakfının değerli başkanı Bilal Bilecik Bey, uzun süredir,İma-Hatip camiası içinde bulunmaktadır. Değerli büyüğüm Ömer Kasal’dan bir süre tefsir dersleri aldım.

İmam-Hatip Lisesi benim içinde oldukça önemlidir. Çünkü mesleğin ilk beş yılında Karapınar ve Konya İmam-Hatip lisesinde görev yaptım. Fevkalade değerli ve halen arkadaşlığımızın sürdüğü büyük İslam âlimleri ile tanıştım. Onlardan çok şey öğrendim.

İmam-Hatip liseleri her zaman milletimizin göz bebeği olmuştur. Geleceğin imanlı nesilleri, peygamber sevdalıları için sizleri beklemektedir.

Bu yazı toplam 1583 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar