Türkiye’nin ilk ve tek Enduro Sokak Etkinliği Sille’de başlıyor

Türkiye’nin ilk ve tek Enduro Sokak Etkinliği Sille’de başlıyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Tekerizi Konya Enduro Motor ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ortaklığında Sille’de gerçekleştirilecek “Silenduros Extrem” 16-17 Temmuz tarihlerinde yapılaca...

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Tekerizi Konya Enduro Motor ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ortaklığında Sille’de gerçekleştirilecek “Silenduros Extrem” 16-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak.

Selçuklu Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırmaları, ibadethane restorasyonları, cephe iyileştirilmesi ile geniş bir yelpazede restorasyon çalışmaları yürütülen Sille, şehrin önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. Sille’nin tarihi ve kültürel değerlerini yeniden canlandırmak ve bilinirliğini arttırmak için birçok projeyi hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, Tekerizi Konya Enduro Motor ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ile birlikte yeni bir projeye daha imza atıyor. Sille tarihiyle bezenmiş ve yapay engellerle zorlaştırılmış parkuruyla izleyicilere farklı bir deneyim sunacak “Silenduros Extrem” Türkiye’de ilk defa düzenlenecek. Türkiye’de bugüne kadar denenmemiş ve başka bir örneği olmayan Silenduros Extrem, Sille sokaklarından oluşan parkuru ile tarih ve motor sporlarını bir araya getirecek. 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü başlayacak Silenduros Extrem yarışları birinci ve ikinci sırlama turlarının ardından 17 Temmuz 2016 Pazar günü 14.00-17.00 saatleri arasında gerçekleşecek final yarışıyla son bulacak.

Sille’nin tarihi dokusu içerisinde tamamen taş döşeli yollarda gerçekleşecek olan yarışlar, 5’erli gruplar halinde ve her 60 saniyede yeni grubun start almasıyla başlayacak. 2 km’lik bir parkurda ortalama 15 tur atılarak tamamlanacak yarışlar için Hükümet Caddesi, Hacı Aliağa Sokak, Nalpınar Sokak, Bahçe Sokak, Hacı Kamber Sokak, Mali Sokak, Mecitözü Sokak, Mertli Sokak ve Mahmut Çamkaya Sokak 18 Temmuz Pazar akşam 18.00’e kadar araç trafiğine kapatılacak.

Katılımcılarına maddi ve materyal ödüllerin verileceği “Silenduros Extrem” etkinlikleri, Konyalı tarih, doğa ve sporseverlere farklı bir deneyim yaşatacak.

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.