Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Konya'nın Ereğli ilçesi yarış atı yetiştiriciliğinde adını duyuruyor.

Konya'nın Ereğli ilçesi yarış atı yetiştiriciliğinde adını duyuruyor. Doğal gıdalarla beslenen atlar katıldıkları yarışlarda büyük başarılar kazanırken, coğrafi konumu ile dikkat çeken ilçeye at yetiştiricileri büyük önem veriyor.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, ilçenin tarih boyunca "Atlar ülkesi" ve "Kapadokya'nın Giriş Kapısı" olarak adlandırıldığını söyleyerek, ilçede 20 tane at çiftliği bulunduğunu ve bu çiftliklerde Safkan ile İngiliz atlarının yetiştiğini belirtti. Bölgenin dikkat çekici yönüne de değinen Özgüven, "İlçemiz Toros Dağları'nın eteklerinde, rakımı, coğrafi konumu, havasıyla, suyuyla kendine müstesna özellikleri olan bir yerdir, özellikle burada yetişen bitkiler, yem ve diğer ürünler, hayvansal ürünler İvriz kaynak suyu ile sulanmaktadır. Bunun yanında atların kondisyonunu arttıran, çoğunun yabancı ot olarak bildiği Ayrık otu da burada yetiştirilmektedir. Ayrık otunun özellikle atın kondisyonunun arttırmada içerdiği kalsiyum açısından da bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlamıştır. Özellikle yanı başımızdaki Adana, Mersin, Bursa, Ankara İstanbul'daki birçok bu konuyla ilgili sektörün sahipleri, işletmeciler Ereğli'mize gelip at çiftlikleri kurmuşlardır" diye konuştu.

Vatandaşların ata binip eğlenceli vakit geçirebilmeleri için atlı spor tesisi kurduklarını anlatan Başkan Özgüven, "Bizler de Ereğli Belediyesi olarak şehrimizin değerini arttırmak istiyoruz. Bu kapsamda ata olan ilginin çoğalması bunun yanında gençlerin, çocukların, yetişenlerin bu hayvanları sevmesi, onlarla barışık olması için Ereğli Belediyesi olarak bir atlı spor kulübü kurduk. Orada hem vatandaşlarımıza hem de engelli vatandaşlarımıza terapi niteliğinde, buradaki çiftliklerimizin de yardımı ve katkısını alarak hizmet sunmaktayız. Bu açıdan Ereğli'mizde bu yatırımı yapan tüm müteşebbislerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Türkiye’nin yarış atları Ereğli’de yetişiyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 4379 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.