Tuz Gölü'ne 10 milyon nüfuslu çevreci sanayi şehri kurulabilir!

Tuz Gölü'ne 10 milyon nüfuslu çevreci sanayi şehri kurulabilir!

Tuz Gölü'ne 10 milyon nüfuslu çevreci sanayi şehri kurulabilir!

Mühendislik eğitimi alan lisans öğrencilerinin yanı sıra aynı alanda yüksek lisans, doktora eğitimine devam eden öğrencilerin yanı sıra akademisyenlerin makalelerin yer aldığı muhendisbeyinler.net'te önceki gün Kemal Beziroğlu imzalı Eskil'i yakından ilgilendiren Tuz Gölü'yle ilgili bir makale oldukça dikkat çekiciydi.

İşte o makale

Tuz Gölü Projesi 

Mühendislere ve Mimarlara mektubum. Kimseden para istemiyorum ve almıyorum. Amacım Türkiyeyi Japonya gibi kalkındırmak. Bu amaçla bazı fikirler hazırladım. Fikirlerimin bilinmesi için sizlerden sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanızı rica ediyorum. Elbette çalışmalarım hayata geçince yatırımcılar bana para verecektir ve çok sayıda kişi de bu sayede hayatı kurtulacak. Güzel yaşam standartlarına kavuşacak. Kanaatimce 20 yıl içinde Tuz gölünde İstanbul’un yerini alacak yeni bir şehir kurulabilir ve ülkenin işsizlik ekonomi sorununa son verebilirim.

Bu da 20 yıl iş olanağına sahip olmanız demek. Değerlendirmenize sunuyorum. Tuz gölü projesi.

Güneş enerjisi kullanarak 30 km genişliğindeki tuz gölünde 10 milyon nüfuslu çevreci sanayi şehri kurmaktır. Kömür petrol yerine Güneş ışığı ile çalışan bu şehirde Demir çelik Ağır metal cam porselen ve her türlü sanayi imal edilecektir. Yakıt atık sorunu yoktur. Güneş ışığına ek olarak yer kabuğu ısısını da kullanacak yapay kaplıcalar ile turizm merkezi de olacaktır. Dubai’nin yerini alacak hava kirliliği derdi olmayan her şeyin elektrikle çalıştığı örnek şehir olacaktır.

Şehrin merkezi ana enerji kulesidir. İlk başta 100 metre çapında ve 1000 metre yüksekliktedir. Temel ise 400 metre çap ve 4 km yüksekliğe göre yapılır. Bu sayede şehir geliştikçe kule büyütülerek şehrin elektrik ihtiyacı karşılanır.

İlk başta kule gümüş alüminyum aynalar ile toplanan ışığı fiber optik kablolarla aktararak metal cam porselen işler. Sıcak metal porselen ısısı eter ile buhara dönüştürülerek elektrik elde edilir.

Kule çevresinde 4 km çaplı alan aynalanmıştır ve 16 bin mw ye dek güç üretir. Ortalama 5000 mw saat.

Kule derin sondaj vazifesi görür. Kule çevresinde dairesel olarak dizili raylar vardır ve Kule dışından bu raylara platformlar uzanmaktadır. Platformlar sayesinde 1000 metrelik borular ile sondaj yapılır. 10 metrelik borular yerine 1000 metrelik boruların kullanımı sondaj hızını arttırır ve maliyeti düşürür.

10 000 metre derinlikte sondaj tamamlanınca platformun açısı değiştirilir. Örnek 5 derece dikey ve yerine 12 derece dikey ve 100 metre mesafede başka sondaj yapılır. Bu sayede 360 derece 10 km çap alanda 10 km derinlikte 1000 adet sondaj 5 yılda tek bir noktadan yapılır. Klasik sondaj aksine çok açılı sondaj termo nükleer enerji kadar yer kabuğu ısısı elde etmeyi sağlayacaktır. Denizden istediğimiz kadar içme suyu elde edebilecek çölleri tarım arazisi yapabileceğiz. Sadece Karadeniz de sera üretimi bile Türkiye’nin gıda ihtiyacını karşılar tütün yerine muz üretimi ile kar artar.

Üstün yanı 200 derece yer kabuğu ısısını 7*24 kullanarak Güneş serasından toplam 12 kat fazla güç üretir. Güneş serası Yılda 300 gün Günde 8 saat ortalama ile güç üretirken 1000 mw yerine yer kabuğu santrali 12 000 güç üretir. Kule ortalama 100.000 mw güç üreterek Türkiye’nin tamamına yetecek enerjiyi elde edecektir. Bu enerji ile İstanbul’un yerini alacak Tuz gölü şehri kurulacaktır.

Yapım yap işlet kullan ile Japon Almanlara verilecek Türk işçilere çalışma olanağı sunulacaktır. Mesela Sony fabrika kurarsa bir vardiya 500 Japon işçi diğer vardiyada 500 Türk işçi çalışacak hem işsizlik bitecek hem de kültürel kaynaşma olacaktır. 

Bu haber toplam 6439 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum