TV8 "Bu Tarz Benim" ismiyle yayın yapamaz

TV8 "Bu Tarz Benim" ismiyle yayın yapamaz

Show TV, geçtiğimiz hafta mahkemenin verdiği kararla ilgili açıklama yaptı. TV8'i suçlayan Show TV yöneticileri mahkemenin Bu Tarz Benim'i yayınlama hakkını sadece kendilerine verdiğini belirtiyor.

İŞTE SHOW TV AÇIKLAMASI

06.02.2015 tarihinden itibaren muhtelif internet sitelerinde milliyet.com.tr kaynak gösterilerek, “Mahkeme ‘Bu Tarz Benim’ için kararını verdi” başlığı altında çeşitli yorumlar yayınlanmaya başlanmıştır. Bu yorumlarda Mahkeme’nin Show TV’deki  Bu Tarz Benim yarışmasına tedbir koyduğu, böylece Bu Tarz Benim yarışmasının sadece TV 8’de yayınlanacağı ileri sürülmüştür. Oysa Mahkeme  TV 8’in “Bu Tarz Benim” adını kullanarak, bu ad ile programı yayınlayamayacağı yönünde tedbir kararı vermiştir. TV 8  “Bu Tarz Benim” adını kullanarak, bu ad ile program yayınlayamaz.

Ayrıca Mahkemenin Show TV’deki Bu Tarz Benim yarışmasına tedbir koyduğu, Show TV’nin aynı isminde farklı bir yarışma düzenleyebileceği ancak konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı yönündeki yorum da gerçeği yansıtmamaktadır. Mahkeme kararından Show TV’nin Bu Tarz Benim ismini kullanabileceği açık ve net olarak anlaşılmakla birlikte kararda Show TV’nin konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı yönünde bir yasak getirilmemiştir.

Mahkeme’nin verdiği kararın uygulanması açısından her iki tarafın da ayrı ayrı 1.000.000-TL teminat yatırması gerekmektedir.

Mahkeme kararı ile Bu Tarz Benim’in isim hakkının sahibi olduğunu kanıtlayan Show TV, programın yayınına devam edecektir.

Bu Tarz Benim, yenilikleri ve sürpriz yarışmacıları ile hafta içi her gün ve Cumartesi geceleri izleyicileri ile buluşacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Show TV medyafaresi.com

haberfark.net

Bu haber toplam 1573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.