Uçtu uçtu Konya'da kira fiyatları uçtu!

Uçtu uçtu Konya'da kira fiyatları uçtu!

Kira fiyatları dudak uçuklatıyor. Konya'nın bazı mahallelerinde kira fiyatları bin 500 lirayı buldu.

Merkez nüfusu 1 milyon 100 bini bulan Konya'da kira fiyatları uçuyor. Bazı semtlerde kira fiyatları bin 100 lirayı buldu. Konya'ya dışardan gelen göçler, öğrenciler ve tayin yolu ile gelen insan akını kiralık ev bulmayı zorlaştırıyor. Kiralık ev bulmak sorun olmaya devam ediyor. Kiralık ev azlığını fırsat bilen bazı ev sahipleri de evi tutmak isteyenlerden yüksek kiralar talep ediyor. Okulların tatil olması ve düğün mevsiminin gelmesiyle taşınma sezonu da açıldı. Bayramda ve bayramdan hemen sonra evlenecek çiftler ev arayışına girdi. Ancak Konya'da kiralık ev bulmak neredeyse imkansız. Kiralık ev fiyatları bazı mahallelerde bin lirayı geçti. Havzan Mahallesi'nde bulunan son kat bir daire için 950 lira kira isteniyor. Sedirler'de bazı evler için 700-800 lira kira isteniyor. Meram'ın bazı semtlerinde ve Selçuklu Real Alışveriş Merkezi'nin etrafındaki mahallelerde bulunan konutlar için ev sahipleri bin 100-500 lira kira istiyor. Orta gelirlinin oturduğu konutların kira fiyatları ise 600-700 liraya çıktı. Suriyeliler'in kiraları arttırdığı ifade ediliyor. 

AİLE BÜTÇESİNİ ZORLUYOR

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, kira fiyatlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Altınay, “Konya sürekli göç alıyor. Nüfus artışı da fazla. Bu nedenle Karatay, Meram ve Selçuklu’da kiralık daire bulmak da zorlaşıyor. Kaliteli konut bulmak çok zor. Kira fiyatları evin konumu, büyüklüğü ve kalitesine göre değişiyor. Meram'da bazı lüks konutlar için bin 500 lira kira istiyorlar. Selçuklu'da lüks konutlar için bin 100 lira istiyorlar. Alt ve orta gelirli aileler, kirası düşük evleri tercih ediyor. Kira fiyatları tabiki aile bütçesini zorluyor. Şunu da belirtmek isterim ki Konyamız, büyükşehir statüsünde olan diğer illere göre biraz daha iyi durumda. Diğer illerde fiyatlar daha yüksek" dedi.

KİRAYA VERECEK EV BULAMIYORUZ

Emlakçı Nahit Doğan Yılmaz da, kiraya verecek ev bulamadıklarını belirtti. Günde 2-3 kişinin kendilerine  "Kiralık ev var mı?" diye sorduğunu belirten Yılmaz, "Kiralık ev bulmak çok zor. Olan evler için de ev sahipleri yüksek fiyat çekiyor. Kiralık ev arayanlar, ev sahiplerinden duydukları yüksek fiyatlar karşısında şaşırıyor. Kira fiyatları son yıllarda tırmanışa geçti. Bu da kiracıları olumsuz etkiledi. Kirada oturan genelde dar veya orta gelirli. Asgari ücretle çalışanların sayısı da hayli fazla. Dolayısıyla kira fiyatlarında bir düzenleme yapılmalı. Real Alışveriş Merkezi'nin civarında bulunan Yazır Mahallesi'nde, Şefik Can Caddesi'nin etrafında, Meram'ın bazı noktalarında fiyatlar çok yüksek. Artık bu yükselişe bir dur demek lazım" diye konuştu. Daire fiyatlarında da yüselişin olduğunu belirten Yılmaz, "Arsa fiyatları da tırmanışta. Arsa fiyatlarına bağlı olarak daire fiyatları da yükseliyor. 125 bine de 400 bin liraya da yeni daire var" ifadelerini kullandı.  haberfark.net

KERİM ATICI 

Bu haber toplam 1843 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Konya