Ülke iyi yönetilmiyor

Ülke iyi yönetilmiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, “Boşanma, intihar, uyuşturucu, içki, fuhuş gibi suçlar hızla artmaktadır. Yolsuzluk, rüşvet,adam kayırma, haksızlık ve hukuksuzluk almış başını gitmiştir. Türkiye şu an çok kötü yönetiliyor” dedi

Saadet Partisi Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Halkla kucaklaşma programı' kapsamında Konya'ya gelen Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, basın mensupları ile bir araya geldi. Parti il binasında düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Konya Müfettişi Ali Mücevher, İl Başkanı Hasan Hüseyin Öz, İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay yaptığı konuşmada beş ay sonra genel seçimlerin yapılacağını belirterek, "Her seçim önemlidir, bu seçim çok daha önemlidir. Saadet Partimiz bu seçimlere verdiği önem sebebiyle şimdiden halkla buluşmaya başlamıştır" dedi.

BATI'NIN ÇİRKİN YÜZÜ GÖRÜKTÜ

Konuşmasına Paris’te geçtiğimiz hafta bir dergiye yapılan saldırıya değinerek başlayan Canbay, şöyle konuştu: "Saldırı sonucu dergide çalıştığı söylenen 12 kişi hayatını kaybetmiştir. Saadet Partisi olarak bu gibi saldırı olaylarını tasvip etmediğimizi her vesile ile ifade ediyoruz. Bu saldırıyı ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen iki kardeşin ölü olarak ele geçirilmesi olayını da tasvip etmiyoruz. Zanlıların sağ olarak ele geçirilmesi ve adalet önüne çıkarılarak gerçek suçluların belirlenmesi gerekirdi. Bu yapılmamıştır. Son 10 yılda İslam coğrafyasında 12 milyon insan öldürülürken ses çıkarılmazken sadece 12 kişinin öldürülmesinden dolayı bu olayı telin için Paris’te bir yürüyüş düzenlendi. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da bu programa katıldı ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile aynı safta yürüdü. Yürüyüş sonrasında Hz. Peygamber (SAV) hakkındaki hakaret içeren karikatürün bulunduğu derginin milyonlarca sayıda basılması hem tahrik ve provokatif, hem de Batı'nın çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koyması bakımından ibret vericidir."

2014 SÖMÜRÜ VE SAVAŞLA HATIRLANACAK

2014 yılı güzel hatıralarla anmak istediklerini fakat Tam tersine, 2014 yılından kalan tek şeyin, sömürü, savaş, çatışma, kan ve gözyaşı olduğunu söyleyen Canbay, konuşmasına şöyle devam etti: "Başımızı nereye çevirsek bir yangın var. Şu an dünyanın 80 ayrı bölgesinde iç savaş, çatışma ve kaos hakim. Sadece 2013 yılında 51 milyon insan açlık, yoksulluk ve çatışmalar yüzünden yerini, yurdunu değiştirmek zorunda kaldı. Yüz binlerce insan öldü ve sayısı milyonları aşan insan yaralandı. Afrika'da her dört çocuktan birisi 5 yaşını görmeden hayatını kaybediyor. İşte küresel Emperyalistlerin işgal, sömürü, zulüm, iç çatışma çıkarmaları sebebiyle dünyanın durumu böyle.

Oysa bu dünyada herkese yetecek kadar yer de var, nimet de var. Ancak, adil bir düzen yok. Saadet Partisi olarak biz zulme karşıyız. Biz sömürüye karşıyız. Daha fazla silah satmak için, daha fazla çatışma çıkaran silah baronu zalimlere karşıyız. Biz Saadet Partisi olarak Hak ve Adalet merkezli Adil Bir dünyanın kurulması için mücadele ediyoruz. Çünkü bizim Saadet partisi olarak temelimiz sevgidir, barıştır, kardeşliktir."

YOL YAPMAKLA KALKINMA OLMAZ

Ülke gündemini de değerlendiren Canbay, sözlerine şöyle devam etti: "Ak Parti'nin siyaseti şu eksenlerde olmuştur; AB bir medeniyet projesidir ve mutlaka AB’ye girilmelidir. ABD dünyanın gerçeğidir ve stratejik ortağımız olmalıdır. Faiz bir dünya gerçeğidir. Ekonomimizi küresel ekonomiye entegre etmeli ve Faizci Kapitalist Düzen ile beraber çalışılmalıdır. 12 yıllık iktidar döneminde olumlu icraatlar olarak algılanan Anayasa Referandumu, askeri vesayeti kaldırmaya yönelik adımlar, darbe ve darbecilerle mücadele sürecinde dün büyük başarı diye yapılanların bugün nasıl değiştirildiğini ibretle izliyoruz. Yollar, hastaneler, havalimanları, hızlı tren, sağlık hizmetlerindeki yenilikler, TOKİ vasıtasıyla ev sahibi olma, bunlar gündelik hayatı kolaylaştıran icraatlardır. 'Biz yol yaptık, kalkındık' diyorlar. yol yapmakla kalkınma olmaz. Kalkınma ancak sanayileşme ve teknolojide yapılacak hamle ile olur. Dünya çapında marka olmuş firmalara sahip olmakla, yerli otomobilini, yerli uçağını, tankını yapmakla, bilişim teknolojisinde dünya ile yarışla olur. Kısacası üretimle, üretimi artırmakla olur.”

YANLIŞ POLİTİKALAR TÜM KESİMİ VURDU

Ak Parti'nin yanlış politikalarla ülkeyi kötü yola çektiğini ifade eden Canbay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AB bir medeniyet projesidir.” diyerek AB’ye teslim oldular. Bütün Ahlaki tahribat ve saymaktan hicap duyduğumuz değişiklikler bu başlık altında yapılmaktadır. Bu düzenlemeler bizim inancımızla, kültürümüzle, tarihimizle bağdaşmayan, toplumumuzun yapısını bozmaya yönelik uygulamalardır. Eğitim müfredatı iyileştirilmediğinden manevi tahribata sebep olmuştur.

Boşanma, intihar, uyuşturucu, içki, fuhuş gibi suçlar hızla artmaktadır. Yolsuzluk, rüşvet, partizanlık, adam kayırma, haksızlık ve hukuksuzluk almış başını gitmiştir. Nitekim son üç yılda, hırsızlık ve yolsuzluk gibi olaylar yüzde 68 nispetinde artmıştır. Faiz ve israf önlenememiştir. İktidar ABD’nin yörüngesinde bir uydu gibi hareket ettiğinden bağımsız, milli, özgün ve şahsiyetli bir politika ortaya koyamıyor. Bütün komşularımızla ilişkilerimiz tarihin en düşük seviyesine inmiştir. Ülkemiz NATO kılıfı geçirilmiş pek çok sistemin kontrolü altındadır. BOP bünyesinde İsrail'in çevresi boşaltılmış, ne yazık ki bunda Türkiye’de etkin rol oynamıştır. Geldiğimiz noktada ekonomi bütünü ile bıçak sırtındadır. Resmi işsizlik oranı 10.5 olmuştur. Genç işsizler oranı şüzde 19.1’dir. Sanayiye, üretime, kalkınmaya kaynak ayrılamamaktadır. Bugün toplam iç ve dış borç 615 Milyar dolar’dır. 2015 bütçesinde yatırıma 41 milyar TL ayrılmasına karşın faize 54 milyar TL ayrılmıştır. Mayıs 2013’te IMF’ye borcumuz bitti. Ama 623 Milyar TL Kamunun borcuna karşılık bu faiz ayrılmıştır. Memur, işçi, emekli, çiftçi ve esnafın satın alma gücü düşmüştür. Yıllık ücret artışı 3+3 olarak gerçekleşirken, gelen zamlar karşısında bu artış eriyip gitmektedir. Dokuz milyon emekliye verilen enflasyon farkı yüzde 2.3 olmuştur. Bu emeklilerle resmen alay etmektir. Açlık sınırı 1250 TL, asgari ücret 949 TL’dir. Saadet Partisi iktidarında hiçbir çalışanın maaşı açlık sınırının altında olmayacaktır. TÜİK Raporlarında, gelir dağılımındaki adaletsizlik çok net görülmektedir. İktidar ihracattan devamlı bahsederken ithalattan hiç bahsetmemektedir. Dış ticaret açığı 76 milyar dolar olmuştur. Buğday, mısır, pamuk, pirinç ithal edilir hale gelmiştir. Kotalar sebebiyle tarımda üretim düşmüştür. Canlı hayvan ithalatı sebebiyle Hayvancılık çökertilmiştir.”

BAĞIMSIZ BİR POLİTİKA UYGULANMALIDIR

Canbay, Saadet Partisi'ni çözüm önerilerini şöyle sıraladı: “Ahlaki ve Manevi değerler, eğitimin her kademesinde ele alınmalıdır. Sanayi ve Kalkınma hamlesi başlatılmalıdır. Üretim, istihdam ve ihracata dayalı bir ekonomi uygulanmalıdır. Ekonominin bünyesindeki faiz mikrobundan kurtularak, faizsiz ekonomik düzene geçilmelidir. Devlet-Millet kaynaşması sağlanmalıdır. Kamplaşma, kutuplaşma ve kavgaya son verilmelidir. Ülkenin imkanlarından herkesin adaletli bir paylaşımla faydalanması sağlanmalıdır. Şahsiyetli dış politika, lider ülke Türkiye ideali ile bağımsız politika uygulanmalıdır. Bunun için güçlü ekonomiye sahip olmamız gerekir. Ülkemizde huzur, barış ve kardeşliğin, yeryüzünde hak ve adalete dayalı yeni bir dünyanın kurulması gerekir. Milli Görüş iktidar ortağı olduğu bütün dönemlerde bu alanlarda en başarılı icraatları gerçekleştirmiştir. Biz yine geleceğiz, aynı başarıları yine göstereceğiz.”

HÂLİD ŞEN

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1357 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.