Umre Kafilesi Törenle Uğurlandı

Umre Kafilesi Törenle Uğurlandı

Aksaray’ın Eskil ilçesinden Güvenç Turizm tarafından Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için uğurlama programı düzenlendi.

Yağmur Dindi, Gözyaşları Yağdı.

Törenin başlaması ile yağmur dinerken, bitmesi ile tekrar başladı.

Aksaray’ın Eskil ilçesinden özel şirketler tarafından Umre ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için uğurlama programı düzenlendi.

Kutsal topraklara gidecek olan Umre kafilesi için gece saat 22’de Eskil merkez mahallesin de tören düzenlendi. Vatandaşlar, yapılan dualar ve ilahiler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Güvenç Turizm Eskil temsilcisi Mustafa Sanlav, "herkesten helallik isterken, gidecek yolcuların can ve mal güvenliği önce Allah'a sonra bize emanettir" dedi.

Eskil’den toplam 100’e yakın umre yolcusu olduğu öğrenilirken, bunların ilk kafilesi uğurlandı. Uğurlama töreninden önce sağanak yağış varken, programın başlaması ile yağmurun kesildiği görüldü. Yaklaşın 1 saat süren programın ardından umre yolcuları uğurlanması ile birlikte yağmur kendini tekrar hissettirerek, sağanak şekilde yağmaya başladı. Duygusal anların yaşanıldığı törende, umre yolcuları gözyaşlarına hâkim olamadılar. 

Hacı Özkan

Bu haber toplam 4049 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum