‘Umut Evi’ Projesi Aksaray’da başarılı şekilde yürütülüyor

‘Umut Evi’ Projesi Aksaray’da başarılı şekilde yürütülüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kimsesiz ve zihinsel engelli çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlattığı “Umut Evleri” projesi kapsamında Aksaray’da 2 “Umut Evi” açıldı...

Aksaray Valisi Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı Hanımefendi ile birlikte ‘Umut Evi’ni ziyaret ederek burada kalan çocuk ve gençlerle kahvaltıda buluştu.  

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Yüksek sürekli bakım hizmetlerinin sunulduğu bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde kalan engelli bireylerin ev hayatı içerisinde komşuları ile birlikte toplum yaşamına katılmalarını sağlayarak bakımlarının hedeflendiğini Aksaray’da uygulanmaya başlayan proje ile 6’şarlı 2 grub ta 12 kişinin hayatını sürdürdüğü iki ‘Umut Evi’ açıldığını söyledi.

Vali Şeref Ataklı eşi Adile Ataklı ile birlikte Umu Evi’nde kalan ev sahibi çocuk ve gençlerle bir süre sohbet ettiler.

24 saat süreyle yanlarında bakıcıları ile birlikte yaşayan engelli gençler hayatlarından memnun olduklarını belirtirken yazdıkları şiirleri okuyarak Vali Şeref Ataklı’yı her zaman evlerine beklediklerini ifade ettiler.

Bakıma muhtaç vatandaşlara en iyi şekilde bakılmasını sağlamak amacıyla devletin bütün imkânlarının seferber edildiğini belirten Vali Şeref Ataklı, ‘Devletimiz sosyal devlet olmanın gereğini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Kimsesiz ve engelli vatandaşlarımızın da bu toplumun bir parçası olarak hayatlarını sürdürmelerini onları topluma kazandırmak için böyle güzel bir proje başlatıldı. İlimizde de bu proje kapsamında ilk ‘ Umut Evi’ açıldı. Olumlu sonuçlarının görülmesi üzerine 2. ‘Umut Evi’ni de açtık.’ dedi. haberfark.net

Bu haber toplam 1514 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.