Vali Mantı “Ne köle olurum ne de köle alırım”

Geçtiğimiz Salı günü ilimize yeni atanan Aksaray valisi Sayın Ali Mantı Beyi gazeteci arkadaşlarımızla beraber ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Sohbet öncesi kendisine Aksaray tarihi ile ilgili derleme eserimi ve yayın hayatına devam eden Selçuklu şehri Aksaray dergimizi takdim ettim. Eseri kimin hazırladığını sordu ve bu eserimin dokuzuncu olduğunu söyledim, çok memnun oldular. Tabi bütün arkadaşlarımızın tek tek yanına giderek hoş geldiniz diyerek tanışması bir nezaket örneği idi.

Sayın valimiz Mantı ile bir süre sohbet etme imkanı bulduk. Benim ilimize gelmeden önce Bingöl’de bulunan bazı dostlarla kendisi hakkında edinmeye çalıştığım bilgileri aynen teyit ettiğini gördüm. Dobra dobra, açık sözlü, eğmeden bükmeden konuşan birisi.

Yazımın başlığındaki sözde Sayın valimizin sohbet esnasında kullandığı bir cümledir. “ ne köle olurum ne de köle alırım” cümlesi çok enteresan bir söz. Bu sözden dürüstlük ve doğruluk ile ilgili inanın bir kaç makale yazabilirim.

Orta halli bir ailenin çocuğu olduğunu bizlere aktardı. Buradan şunu anladım, ben buralara tırnaklarımla eşeleyerek geldim dedi. Hükumetimiz bu tür Anadolu çocuklarını bulup çıkarırsa şehirler ve ülke kazanacağı kanaatindeyim.

Koltuğuna yapışmak için kimseye haksızlık etmediğini ve herkese eşit davrandığını söylemesi de fevkalade güzeldi. Bugün buradayım, ben görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışırım, yarın ne olur onu bilmem demesi tam bir görev aşkı olan bir isim.

Ben bürokrasiden gelen bir gazeteci olmam münasebetiyle anlatmaya çalıştığı bazı konuları çok iyi anladım. Ziyarete gelen tüm arkadaşlarımızda Sayın valimiz ile ilgili olumlu ve iyi intiba edindiklerini söylediler.

Ben kolay kolay hiçbir idareci hakkında kesin hükümle altı ayı geçmeden söz söylemeyi sevmem. Eski valimiz Selami Altınok ile çok iyi ilişkiler içinde olmama rağmen onun hakkında bile peşin konuşmadım. Ama sayın Mantı ile ilgili şimdiden güzel şeyler söyleyebilirim.

Aldığım intiba ise Bingöl kaybetti Aksaray kazandı diyebilirim. Şu lafı duymuş olamazsınız. Devletin valisi bana gelmeyenin ayağına giderim. Devlette küskünlük olmaz mantığı her idarecinin harcı değil. Ama Sayın Mantı Bingöl’de bunları yaparak halkın ayağına her zaman gitmiş ve gelmeyenleri de evinde ziyaret etmiştir.

Hani eski efsane rahmetlik bir valimiz vardı hatırlarsanız Recep Yazıcıoğlu. Sayın Mantı’yı abartmayım ama inanın aynen ona benzettim. Bürokratlar artık koltuklarına zor yapışıp oturacaklarını buradan hatırlatmak isterim.

Sayın vali ayrıca sporu çok seviyor, Bingöl'den aldığımız bilgiyi aynen teyit ettiler. Hemen gelir gelmez burada da spor ile ilgili maçlara başlamış. Karete, boks ve diğer spor dallarında çalışmalar yaptığını da öğrenmiş bulunduk.

Ben buradan mesleğimizle ilgili bir hatırlatma da yapmak istiyorum. Sayın valimizde kim gazeteci, kim değil onları da ayırt etmeli. Seviyesini ve haddini bilmeyen olursa olmuştur da bunlara mesafe koyup fırsat vermezlerse sevinirim. Umarım bizim mesleğin ağırlığını taşıyanlarla taşımayanları zaman içerisinde görecektir. Biz hep bundan şikayetçiyiz.

Uzun lafın kısası ilimiz tam bir Anadolu çocuğu, dobra dobra, lafını esirgemeyen alicenap bir vali bulmuştur. Kendisine Rabbimden kolaylıklar ve başarılar dilerim.

Bu yazı toplam 2061 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.