Vali mantı tam bir halk adamı

Aksaray il olalı, bir çok vali gördük ve tespitlerde bulunduk. Bu güne kadar tanıdığım ve hasbıhal ettiğim bir çok valimiz olmuştur. Genel olarak benim prensibim gelen bürokratlarımıza altı ay gibi bir süre tanınmasından yanayım. Dolayısı ile bu gün altı aya yakındır ilimizde görev yapan Sayın valimiz Ali Mantı ile ilgilide bir değerlendirme yapma zamanı geldiğini düşünüyorum.

Aksaray’da valilik yapan ilk valimiz rahmetli Rıdvan Yenişen’den bu yana gelmiş geçmiş valilerimiz içerisinde rahmetli Rıdvan Yenişen, Cahit Kıraç, ve Selami Altınok beyler benim kişisel beğendiğim valilerdi. Tabi başkalarınında beğendiği valilerimiz vardır.

En son valimiz Sayın Ali Mantı ise bu beğendiğim valilerimiz içerisine dahil edebilirim. Neden derseniz dobra dobra lafını esirgemeyen, ne söyleyecekse insanın yüzüne söyleyen bir Anadolu çocuğu diyebilirim.

Elbette her insanın eksik ve yanlışları olabilir. Ancak girişken, cana yakın, çalışkan, samimi ve dürüst bir insan olarak ilk altı ayı bende bu intibayı bıraktı. Gördüğü eksiklikleri anında gideren ve müdahale eden bir yapıya sahip olduğunu görmek mümkün.

Bir başka husus ise Sayın Mantı ilimize geldiği günden bu güne kadar nerede ise her kesimle irtibat kuran ve yakın teması olan bir vali profili çizdiğini görmekteyiz. Bu da tabi bir köylü çocuğu ve Anadolu insanı olmasının bir avantajı olsa gerek.

Mahalli seçim öncesi ve mahalli seçim sonrası ilçe, kasaba ve köylerimizi gezerek eksikliklerini tespit etmesi güzel bir gelişmedir. Ayrıca gittiği yerlerde vatandaşlarla ikili görüşme ve sohbet ederek vatandaşın problemlerini dinlemesi de güzeldir.

Son dönemlerde hangi kasabaya gitsem dün vali bey bizim kasabada idi sözü ile karşılaşmak güzel bir duygu. Benim çocukluğumda ilçe idik bizim köye vali gelmişti aradan 50 yıla yakın zaman geçti o valiyi hala unutmadım.

Niğde valisi Enver Kozanoğlu idi, ilden bir ilçe köyüne vali gitmesi çok zordu. Bizim bölgeden Ortaköy ilçesine yol yapılıyor, o dönemin Köy Hizmetleri yola mucur seriyor. Rahmetli babam o dönem öğretmen olduğu için vali beyi babam misafir edecek.

Köylerde o dönem bir muhtarın valiyi misafir etmesi bile çok zordu. Hele köy yerinde o nefis yemekleri kim verecekti? Rahmetli anam bir kaç öğretmen hanımı ile yemekleri hazırladılar. Enver Kozanoğlu köye geldi yemekler yendi ikramlar yapıldı.

Bizler çocuğuz sanki vali Bey başka dünyanın insanı gibi nasıl görürüz yarışına girmiştik. Rahmetli Kozanoğlu emekli olunca Adalet Partisinden siyasete girmişti. Bende delikanlı olduğumda Ankara da rahmetli Avni Kavurmacıoğlu milletvekilimizi ziyaret etmişti.

Kozanoğlunu parti genel merkezinde görünce tanıdım, kendisi ile tanıştık. Bana, “ annen sağ mı? selamımı söyle, nasip olursa o köy tavuğu ile pişirdiği pilavını hiç unutmadım bir daha yemek isterim” demişti.

Valilerimiz yüksek pencereden bakmadan, halkın içine girmesi, hele kırsalda insanlarımızla hasbıhal etmesi kadar güzel bir şey yok. Bu tür yaklaşımlar ömür boyu unutulmayan güzelliklerdir.

Sayın valimiz Ali Mantı’da bunu gördüğümü söyleyebilirim. Tam bir Anadolu çocuğu, kadir kıymet bilen bir yapısını ilk altı ayda görme imkanı buldum. Aksaray il olalı da Allah şahidim hiçbir valimizden özel talebim olmamıştır. İnşallah olmazda, sayın Mantıyı bu duruşu ile tebrik ediyorum. Ben sadece uzaktan takip ederim, zırt pıt vali kapısına da giden birisi değilim.

 

Bu yazı toplam 1019 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.