Vatandaşlık Başvuru Sonrası Online Takip

Vatandaşlık Başvuru Sonrası Online Takip

Her ülke kendi belirlediği yasalar kapsamında yabancı uyruklu insanları vatandaşlığına alıyor. Ülkemizde de son dönemlerde sıkça gündeme gelen Türk vatandaşlığına geçmenin bir kaç farklı yolu bulunuyor.

Bunlar arasında doğumla kazanılan Türk vatandaşlığı ve sonradan evlenme ya da yatırım yoluyla kazanılan Türk vatandaşlığı en çok kullanılan vatandaşlık kazanma yollarıdır. Türkiye Cumhuriyet'ine vatandaşlık başvurusu yapan kişiler, vatandaşlık başvurularının onaylanıp onaylanmadığını başvurdukları İl nüfus müdürlüklerinden yada İç İşleri Bakanlığının nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğünün online sitesindeki vatandaşlık sorgulama sekmesinden vatandaşlık başvurusu sorgulamayı seçerek, başvuru numarası, doğum tarihi gibi bilgileri girerek öğrenebilirler.

Yabancı Uyrukluların Yatırım Yoluyla Vatandaşlık Kazanması

Yatırım yolu ile vatandaşlık ülkelerin sıkça başvurduğu vatandaşlık verme yöntemlerinden biridir. Bu sayede yabancı sermaye ülkeye çekilerek ülke ekonomisine katkı sağlaması beklenir. Avrupa ülkelerinde sıkça kullanılan yabancı yatırımcılara vatandaşlık verilmesi uygulaması ülkemizde de yasalar çerçevesinde uygulanıyor. Yasalarda belirtilen şartları taşıyan ve ülkemize 250 bin dolay yatırım yapan yabancı uyruklu herkese vatandaşlık hakkı veriliyor. Bu yatırımda sadece gayrimenkul değeri olan taşınmazlar alınır. Taşınmazı alan kişinin 18 yaşını doldurmamış birinci derece yakınları da vatandaşlık hakkı kazanır. Ancak 18 yaş üstünde çocuğu olup engelli olan çocuklarda raporları sunulduğu takdirde vatandaşlığa alınır. Yatırım yoluyla Türk vatandaşlığı süreci başladıktan sonra online vatandaşlık sorgulama ekranından durumunuzu anlık olarak sorgulayabilirsiniz.

Doğumla Türk Vatandaşlığı Kazanma

Doğumla Türk vatandaşlığı kazanılması soy bağı ya da doğum yerine göre olur. Soy bağı esasına göre Türk vatandaşlığı kazanmak için bebeğin doğum anında ana veya babadan birinin Türk vatandaşı olması gerekir. Soy bağı esasına göre Türk vatandaşlığı kazanılmasında taraflardan bir diğerinin yabancı uyruklu olması ya da vatansız olması vatandaşlığın kazanılmasına engel değildir. Diğer bir husus olan doğum yeri esasına göre ise Türkiye'de doğan bebeğin ana babasının belli olmaması ya da vatansız olması gibi nedenlerle her hangi bir devletin vatandaşlığını kazanamayan bebeklere doğumundan itibaren kolluk kuvvetlerinin ve sağlık personellerinin tutanakları doğrultusunda Türk vatandaşlığı verilir.

Evlenme Yolu İle Türk Vatandaşlığının Kazanılması

Türk eş adayı ile evlenen hanım ya da bey evlilik birlikte hemen vatandaşlık hakkı kazanmaz, en az üç yıldır Türk vatandaşı ile evli olduğunu belgeleyen kişiler Türk vatandaşlığı başvurusu yapabilirler.

Detaylı bilgi ve hukuki destek için Develioğlu Hukuk web adresini ziyaret edebilirsiniz.
www.develiogluhukuk.com

Bu haber toplam 1095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.