Veliler Rabbim dualarınızı kabul etsin

“Sayın ilçe başkanım, sayın belediye başkanım, sayın il genel meclis üyelerim. Cumhuriyet İlköğretim okulunda akşam zil çaldıktan sonraki durumu bir görmenizi isterim. Ama göremezsiniz çünkü o saatte sizler okulun orada olmuyorsunuz.”

Gazetemizin 540. Sayısında yazdığım bu köşe yazısından dolayı ilçe başkanı Mustafa Zavlak'tan Özür Dilerim.

Çünkü birebir kendisini ilgilendiren nokta olduğu için. Başkan Mustafa Zavlak'ı  geçtiğimiz gün Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun çıkışında  arabasında  beklerken gördüm. 

Başkanda diğer veliler gibi çocuğunun okuldan çıkmasını bekliyordu. Aracı olmayan velilerin, ailesinin kendisini  almaya gelemediği çocukların durumunu daha iyi gözlemliyordu.

Eleştirmek iyidir, ama doğruyu söylemek hepsinden daha iyidir.

Cumhuriyet İlköğretim okulu hala olduğu gibi devam ediyor. Yani değişen bir şey yok. Olacağı da yok  gibi. 

Okul çıkışı öğretmenlerin telaşlı çabaları, öğrencilerin ürkek gözle karanlıkta ailelerini aramaları hiçbir şey değiştirmiyor. Benim anlamadığım bir ilçe küçük bir eğitim sorununu çözmekten bu kadar mı aciz olur.
Ya bu bir işsizlik sorunu değil, bir tozlu yol değil, bir kanalizasyon sorunu değil, ülkenin geleceği sorunu. Hiç kimse bunun çözümü için çaba sarf etmiyor.  
Sanki çaresiz kalınmış durumda gibi. 
Bir ara yeni İmam Hatip Ortaokulunun,  yapılan ÇPL ( Çok Programlı Lise) mi? Meslek Lisesi mi? Adı henüz konulmamış okula geçici olarak taşınacağı haberleri kulağımıza gitmişti. Fakat henüz bir değişiklik yapılmadı. Kimi öğrenci velileri kendilerini yarı yıl tatiline kadar şartlandırmış durumdalar.

“ Yaaa Hilmi bey, artık yarı yıl tatiline kadar idare edeceğiz. Bari yarı yıl tatilinden sonra çözülseydi. İnşallah 15 tatilinden sonra çözülür” diyorlar.

Ne diyeyim, “ Rabbim Dualarınızı kabul etsin”

Bu yazı toplam 1775 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.