Xc Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi

Xc Open Yamaç Paraşütü Şampiyonası Sona Erdi

Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması ödül töreni ile sona erdi.Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslarara...

Konya’nın Akşehir ilçesinde düzenlenen Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması ödül töreni ile sona erdi.

Akşehir İlçe Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması yapılan ödül töreni ile son buldu. Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu bazı kamu kurum müdürleri ile yamaç paraşütü yarışmasına katılan sporcular katıldı.

Törende bir konuşma yapan THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ, yarışmanın Akşehir’de gerçekleşmesine katkı sağlayan Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve tüm sponsor kuruluşlara teşekkür etti.

Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’da yaptığı konuşmada Belediye Başkanı Salih Akkaya’nın önceden planlanan bir program nedeniyle katılamadığını ve selamlarını ilettiğini belirterek, yarışamaya katılan tüm sporculara teşekkür etti. Yıldız, Akşehir tanıtımına katkı sağlamaları ve bu spor dalının daha da yaygınlaşması amacıyla sporcuları sık sık kendilerini Akşehir’de görmek istediklerini belirtti.

İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin Akşehir’in önemli bir yamaç paraşütü merkezi olduğunun altını çizerek, bu sporun Akşehir’de yaygınlaşması ve yeni sporcuların yetiştirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

Yapılan konuşmalarına ardından yarışmada dereceye girenlere programa katılan protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Yarışmada genel klasmanında birinciliği Sinan Çalışkan alırken, ikinciliği Türkay Biliyor, üçüncülüğü ise Dora Göksal paylaştı. Bayanlar klasmanda birinci Büşra Bilgiç, ikinci İlknur Abakbigan, üçüncü ise Gizem Nalbur oldu. Takımlar klasmanında ise birinciliği Gazi Havacılık Kulübü, İkinciliği T.H.K., üçüncülüğü ise Kestel Spor Kulübü kazandı. Yarışmaya desteklerinden ötürü ilçe protokolüne THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ tarafından birer plaket verilirken, tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

haberfark.net

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.