Mustafa Bozdağ

Mustafa Bozdağ

Yatırımlar, “Önceliklere göre yapılacakmış!”

Geçen haftaki yazımdan sonra Medya’ya yansıyan bir haber dikkatimi çekti.  Haberin konusu, Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ,  Ortaköy İl Genel Meclis Üyeleri, İzzet Demiryürek, Zekeriya Çalışkan ile birlikte Vali Aykut Pekmez’i ziyareti esnasında Sayın Valimiz Aykut Pekmez’in söyledikleri,

Ortaköy İlçesinin sorunlarının değerlendirildiği ziyarette İlçe Kaymakamı Mustafa Can’dan Ortaköy İlçesinin öncelikli hizmetleri, sorun ve ihtiyaçları hakkında bilgi alan Vali Pekmez; ihtiyaçları tespit ederek; el birliği içinde gerekli çalışmaları başlatıp,  “2017 yılında Aksaray genelinde köy, kasaba ve ilçelerde yapılacak işler ve yatırımların önceliklerine göre ayrılacağını”, vatandaşlara en iyi hizmeti verme gayreti içinde olacaklarını basın aracılığı ile kamuoyuna açıklamış…

Bu haberi okuduktan sonra öncelikle oldukça mutlu oldum.  Gerçi sayın valimiz Aksaray’a atandıktan sonra Eskil’i ziyaret edemedi. Bunun sebebi belki ülke gündemindendir, belki Aksaray’ı tanımaya çalışıyordur, belki de küçük çaplıda olsa bildiğim kadarı ile iki ameliyat geçirdi. Buradan kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu sebeplerden ziyaret gerçekleştirememiş olabilir.

Sayın valinin Eskil’i ziyaret etmemiş olabilir. Fakat Sayın vali ilimize yeni atandı her gün 10’larca kişi ziyaret ederken Eskil’de bildiğim kadarı ile 3 muhtar dışında valimizi ziyaret eden olmamıştır. Yani ne kaymakamımız, ne belediye başkanımız nede Ortaköy heyetinde olduğu gibi birlik olup Eskil’in sorunlarını için il genel meclisi üyelerimiz sayın valiye İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ’da alıp sayın valimizi ziyaret etmemişlerdir.

Ama bende yatırımlar önceliklere göre yapılacağına göre, bende bir Eskilli olarak eskilin 2017 yılında çözüm bekleyen sorunlarını kısaca aktarıyorum.  

1-)Hastane sorunu:  Kamu hastaneleri birliğinden gönderdiği olumsuz rapor Kamu hastaneleri birliğinden gelen raporda Eskil Devlet hastanesinde yeterince yatakta hasta olmadığından dolayı, D kategorisinden C kategorisine yükselemeyeceği belirtilmiş, bende ve tüm Eskilli’lerde hayal kırıklığı yarattı.

Türkiye’nin coğrafi alan olarak en büyük ilçelerinden biri olan Eskil’in 1 kasabası, bu kasabaya bağlı 4 mahalle, Eskil ilçesine bağlı 11 köy, bu köylere bağlı mahalleler, Eskil Merkeze bağlı 11 Mahalle 80 üzerinde yaylası olan Eskil Devlet Hastanesi için Gerek Siyasiler, gerekse hastane yönetimi, bu konuda çalışmalarını hazırlamış, umutlu bir bekleyiş içinde idiler.

Kamu hastaneleri birliği çok fazla yatan hasta yok demiş!

Peki bende Bir vatandaş olarak soruyorum

Eskilde 2016 yılı içinde kaç kişi kaza ölmüş,

Kaç kişi kalp krizi geçirerek ölmüş,

Hastanenin donanım olarak zengin olan bir hastaneye yeterince uzman doktor ve personel atanmış mı? Yeterince Uzman doktor ’un olmadığı hastanede hasta yatır mı?

Yatması gereken hastalar aksaray ve doktorlar tarafından Konya’ya yönlendirilmiyor mu?

Kamu hastaneleri birliğinin red etme sebebi, incelemeyi kağıt üzerinde yapmış olabilir. Talep gelmiştir.

Kaç hasta yatıyor

 Şu kadar yatıyor 

O sayı çok az red edin denilmiştir.

Ama buradan kamu hastaneleri birliğinin yatan hasta sayısını değil Eskil’i tanımaya davet ediyorum.

2-) Okul Sorunu: her ne kadar bu sen eskil 1 liseye daha kavuşsa da, Eskil’in bana göre 1 fen lisesine, 1 sağlık meslek lisesine daha ihtiyacı var kaymakamlığın sitesindeki verilere göre öğrencinin yaklaşık %50 dışarda okuyor.  

3-)Eskil Gölbez, Celil’den Bozcamahmut’a kadar olan yol çok dar ihtiyaca cevap vermiyor. Bu yolun2017 yılı yatırım programına alınması öncelik konusu olduğunu düşünüyorum. Bu yol ile ilgili vatandaşlar tarafından bimere’de başvurular olmuştur.

Sonuç olarak, Eskil il özel idaresi yatırımlarından daha fazla yararlanması gerektiğini düşünüyorum.

Bu yazı toplam 1580 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum