Yenikent Beldesi’ne Üç Ayrı Kur’an Kursu Açıldı

Yenikent Beldesi’ne Üç Ayrı Kur’an Kursu Açıldı

Aksaray’ın Yenikent beldesinde belediye ve vatandaşların desteği ile yaptırılan üç ayrı kadın Kur’an Kursu törenle derse açıldı.Yaklaşık iki ay önce yapımlarına başlanan ve Yenikent Belde Belediyesi i...

Aksaray’ın Yenikent beldesinde belediye ve vatandaşların desteği ile yaptırılan üç ayrı kadın Kur’an Kursu törenle derse açıldı.

Yaklaşık iki ay önce yapımlarına başlanan ve Yenikent Belde Belediyesi ile vatandaşların desteği sonucu yaptırılan kadın Kur’an Kursları kısa sürede tamamlanarak derse açıldı. Akhan Yaylası, Cülle Yaylası ve Hacı Hasanlı Yaylası’nda açılan Kur’an kurslarında sabahtan öğleye kadar dini ders verilecek. Kur’an kurslarının açılış törenine Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal, Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Akdere ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenikent Belde Belediye Başkanı Mehmet Akdere, yaptığı açıklamada, “Allah’ın izni ile çalışmalarımız tamamlandı ve bugün bu din yuvalarımızı eğitime açıyoruz. Çalışmalarımız 2 ay kadar önce başlamıştı. Hızlı bir şekilde çalıştık ve kısa sürede tamamladık. Bugün itibari ile 3 adet kadın Kur’an kursumuz eğitime açıldı. İl Müftülüğümüz ise bu Kur’an Kurslarına birer bayan din görevlisi atadı. Kurslarımızda sabahtan öğleye kadar resmi olarak dini dersler verilecek. Müftülüğümüze ve vatandaşlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

haberfark.net

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.