19 Mayıs Eskil'de Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Eskil'de Coşkuyla Kutlandı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde yapılan törenlerle kutlandı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumayla başlarken, Eskil Semt Stadı’nda yapılan muhteşem kutlamayla son buldu.

SABAH ÇELENK SUNMA TÖRENİ YAPILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Eskil'de yapılan törenlerle kutlandı.

İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni yapıldı. 

örene Eskil Kaymakamı Deniz Zeyrek, Eskil Garnizon Komutanı Musa Aktaş, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İlçe Emniyet Amiri Ergün Bilen, Askerlik şube başkanı Kerim Aslan,  İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İlçedeki siyasi parti başkanları yönetimleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve yönetimleri, rütbeli  askerler ve öğrenciler katıldılar.

ATATÜRK DEVRİMLERİ İLELEBET YAŞAYACAK
   Atatürk anıtının önünde yapılan törenin ardından Eskil Semt Stadı’nda, Eskil Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı ve ilçemizde eğitim veren liselerin katıldığı  19 Mayıs Kutlama Töreni düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanırken, Eskil Kaymakamı Deniz Zeyrek, Eskil Garnizon Komutanı Musa Aktaş, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay öğrencileri ve halkı selamladı. Selamlamanın sonrasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Ata günün önemini anlatan bir konuşma yaptı. Ata konuşmasında 19 Mayıs’ın önemini anlatırken,  Atatürk devrimlerinin ilelebet yaşacağının altını çizdi. 

GÖSTERİ MUHTEŞEMDİ
   Programda ayrıca günün anlam ve önemini anlatan şiirler öğrenciler tarafından okunurken, öğrencilerin bazılarının gözyaşlarını tutamaması törende duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Ardından Kız Öğrenci Gurubu Gösterileri, Erkek Öğrenci Gurubu Gösteriler ve Karma Gösterileri ile kutlama töreni yapıldı. Çeşitli halk oyunlarından oluşan gösteri büyük ilgi çekti. Öğrencilerin program sonunda kule oluşturarak Türk Bayrağı açması büyük bir alkış alırken, tören coşkuyla ile son buldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.