77 bin öğrenciye kurs, 66 bin öğrenciye yardım

77 bin öğrenciye kurs, 66 bin öğrenciye yardım
Konya Büyükşehir Belediyesi, son 7 yılda KOMEK'te 77 bin öğrenciye kurs verirken; 66 bin öğrenciye de eğitim yardımında bulundu

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ülkenin geleceği olan çocuklara ve insana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle 7 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. 2004 yılında yeniden yapılandırdıkları Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) şu anda 100'den fazla branşta 18 kurs merkezinde hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Akyürek, bu süreçte 77 bin kişiye kurs verdiklerini ifade etti. KOMEK'in Türkiye'deki en önemli 3 meslek edindirme kurs markasından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, merkezin branş sayısı, verimlilik, eğitim kalitesi ve üretilen eserlerde Türkiye'ye örnek olduğunu belirtti.
KOMEK'in Makedonya ve Bosna Hersek'teki merkezleri ile uluslararası alanda da bir eğitim markası haline geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, bu merkezlerin ülkemizin tanıtımının yanında ülkeler arası ilişkilere de katkı yaptığını söyledi.
66 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI
Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalara büyük önem verdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, ilköğretim birinci sınıftan üniversiteye kadar öğrencileri desteklerini ifade etti. Başkan Akyürek, “Çocuklarımızın daha iyi imkanlarla eğitime devam etmeleri için okullarda yaptığımız fiziki çalışmaların yanında onlara her türlü sosyal desteği de sağlıyoruz. Son 7 yılda 66 bin ihtiyaç sahibi, şehit ve gazi çocuğu, öksüz, yetim, engelli öğrenciye eğitim yardımı sağladık. Ayrıca bu çocuklarımıza yönelik Bire Bir Eğitim ve Rehberlik Kursları düzenliyor, içlerinden üniversiteye hazırlananları dershaneye gönderiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi'nin karşısına yaptırılan Gençlik Merkezi'ne de değinen Başkan Akyürek, spor alanları, sinema ve kongre salonları, meslek edindirme kursları, sosyal ve kültürel aktiviteleri ile Türkiye'nin en fonksiyonel Gençlik Merkezi'ni gençlerin hizmetine sunduklarını vurguladı. Gençlik Merkezi'nin Büyükşehir Belediyesi'nin gençlere verdiği önemin bir göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, binlerce gencin yararlandığı merkezin Türkiye'ye örnek anıtsal bir yapı olduğunu da sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.