9 yaşındaki oğluyla okuma-yazma öğrendi

9 yaşındaki oğluyla okuma-yazma öğrendi

Babası okula göndermediği için okuma yazma öğrenemeyen 5 çocuk annesi 50 yaşındaki Leyla Topçu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün evde eğitim faaliyeti kapsamında lösemi tedavisi gördüğünden evde eğitim alan 9 yaşındaki oğlu Nihat Topçu ile birlikte okuma ve

Topçu, “Oğlum Nihat Topçu, 4 yıl önce lösemi hastalığına yakalandığında okuma ve yazmam olmadığı için zorluklar çektim. Çünkü çocuğumun sağlık sorunları ile bir anne olarak ben ilgileniyorum. Hastaneye ve doktora ben götürüyorum. Ama otobüslerin üzerlerindeki yazıları, çocuğumun reçetesindeki ilaçları okuyamıyordum.

Oğlum evde eğitim alırken bu nedenle okuma yazmayı öğrenmeye karar verdim. Oğlumun öğretmeninden okuma yazmayı öğrendim. Benim gibi okuma yazma bilmeyenler hiç durmasın. İstek olduktan sonra hiç bir şey imkânsız değil. Devletimiz de zaten bu imkânı bize sağlıyor" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, hem okula gidemeyecek hem de hastane ortamlarında bulunamayacak çocuklar bulunduğunu belirterek, bu şekilde hasta olan çocukların evlerine eğitim ve öğretim faaliyetini sürdürdüklerini söyledi.

Bu haber toplam 1425 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim